Reklam
Kategoriler: Gündem

Akşener: ‘Eve dön’ çağrısıyla Bahçeli Erdoğan’a parmak salladı

Reklam

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bahçeli’nin ‘eve dön’ çağrısına değinen Akşener, “Ben o mesajı benden ziyade Sayın Erdoğan’a yönelik bir parmak sallama gibi algıladım” ifadelerini kullandı.

Döviz kurundaki dalgalanmaya ve Albayrak yönetimine de değinen Akşener, “Dolar arttıkça para halktan çıkıyor. Bunu bilmeyen Bakan, Ekonomi Bakanı olmuş” dedi. Bahçeli’nin çağrısına da değinen Akşener, “Ben o mesajı benden ziyade Sayın Erdoğan’a yönelik bir parmak sallama gibi algıladım” ifadelerini kullandı.

KRT TV’de Söz Meclisi programında Çiğdem Akdemir’in sorularını yanıtlayan Akşener, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘evine dön’ çağrısına ilişkin “Ben o mesajı benden ziyade Sayın Erdoğan’a yönelik bir parmak sallama gibi algıladım” diye konuştu.

“Sayın Devlet Bahçeli, aslında 6 ayda bir bizim partimize bir davet çıkarıyor. Ama hep beni hariç tutardı şimdiye kadar. İlk defa şahsen beni davet etti. Bu ev sözü yani özellikle kocaman yazılmış ‘ev’ sözü ‘MHP’ye dön’ anlaşıldı” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Fakat ben o mesajı benden ziyade Sayın Erdoğan’a yönelik bir parmak sallama gibi algıladım. Dün mü önceki gün mü yapılan açıklamanın da aynı şekilde yapıldığını düşünüyorum. Parlamenter sistemle ilgili aynısını düşünüyorum. Çünkü, ben de cevap olarak dedim ki Sayın Erdoğan’a, ‘Ya ortağınla biraz ilgilen, biraz ilgisiz kalındığı zaman dönüp her seferinde bize bir şey söylüyor.’ Erdoğan benim mesajımı algıladı. Benim eve dönme çağrısını tercüme etti. ‘Eve dön’ çağrısında evi MHP olarak değil Cumhur İttifakı olarak tanımladı. Sayın Bahçeli’nin neyi kastettiği meçhul kaldı.”

Akşener, “Benim partimin HDP ile herhangi bir bağı yoktur. Tekrardan söylüyorum. Benim partimin HDP ile herhangi bir teması, görüşmesi yoktur.” ifadesini de ekledi.

Berat Albayrak’ın katıldığı televizyon programındaki ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz?’ çıkışına da tepki gösteren Akşener, “Dolar arttıkça para halktan çıkıyor. Bunu bilmeyen Bakan, Ekonomi Bakanı olmuş”diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam