Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ali Erbaş’tan ‘İslamofobi’ vurgusu

Reklam

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlık tarafından düzenlenen ve video konferansla yapılan, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye ve gözlemci 68 ülkenin Diyanet İşleri Bakanları ve Başmüftülerinin katıldığı istişare toplantısında konuştu.

Son iki asırdır dünyada her alanda büyük ve hızlı değişimlerin yaşandığına dikkati çeken Erbaş, “Bugün dünyamız açlık, yoksulluk, korku, savaş ve terör eylemleri gibi devasa sorunların kuşatması altındadır. Bu sebeple yeryüzü yeniden İslam’ın huzur veren ilkelerini aramaktadır. Bu değerleri insanlıkla tanıştırmak ise elbette Müslümanların, ilim adamlarımızın ve dini teşkilatlarımızın en temel sorumluluğudur.” ifadelerine yer verdi.

“SALDIRILAR ARTMAKTA”

Dünyanın pek çok yerinde İslam’a ve Müslümanlara karşı ırkçı saldırıların artarak sürdüğünü belirten Erbaş, “İslamofobi, bir ırkçılığa ve İslam düşmanlığına dönüşmüştür. İslam düşmanlığı üzerinden üretilen nefret dili, sosyal medyada, televizyon programlarında ve siyasi söylemlerde sorumsuz ve pervasızca kullanılmaktadır.” dedi.

Bulundukları coğrafyalarda azınlık olarak yaşayan Müslümanların korku ve endişe içinde olduğunu dile getiren Erbaş, “İslam’a muhtaç insanlığın Müslümanlar hakkındaki algısı kirletilmekte ve umudu yok edilmektedir. Bunun için İslam düşmanlığıyla hep beraber mücadele etmek zorundayız.” ifadesini kullandı.

“GAFLET VE HIYANETTEN KURTULMALILAR”

“Kudüs davas”ına değinmeden geçemeyeceğini belirten Erbaş, İsrail’le ilişkilerinde “normalleşme”ye giden Arap ülkelerine de isim vermeden şunları söyledi:

“Maalesef Filistin davasına dair yaşanan son gelişmeler, yıllardır her türlü zorluğa rağmen Mescid-i Aksa’yı savunan Filistinli kardeşlerimizin yüreğini sızlatmaktadır. Tüm dünya Müslümanlarında da büyük bir hayal kırıklığı ve hüzne neden olmaktadır. Dolayısıyla İslam dünyasında, Kudüs’e ihanet anlamına gelecek tavır takınanlar, bir an önce içinde bulundukları gaflet ya da hıyanetten kurtulmalıdır.”

AZERBAYCAN’I DESTEKLİYORUZ

Myanmar’dan Doğu Türkistan’a, Yemen’den Suriye’ye her zaman mazlumların tarafında olduklarını belirten Erbaş, “Dua ve desteklerimizle her daim Keşmir halkının yanındayız. Aynı şekilde işgalci Ermenistan’a karşı haklı mücadelesinde kardeş Azerbaycan’ı destekliyoruz. Sürekli sivil yerleşim yerlerine saldırarak kadınları, çocukları, masumları katleden Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz. 40 yıldır Afganistan’da devam eden karmaşanın artık son bulmasını ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Reklam

Önceki Haberler

İşçi Filmleri Festivali’nde sansür: ‘Kanun Hükmü’ belgeseline yine yasak getirildi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programında açılış filmi olarak belirlenen Yönetmen Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı…

3 Mayıs 2024 17:04

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörlede mücadele görev…

3 Mayıs 2024 16:02

Can Atalay’ın odasına İyi Parti’li vekil yerleşti

TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğü için yerleşemediği odası boşaltıldı. Boşaltılan odaya İYİ Partili Erhan Usta…

3 Mayıs 2024 14:21

Erdoğan’ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon TL’ye ulaştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yılın ilk üç ayında 616 milyon TL harcanarak bir…

3 Mayıs 2024 14:03

Laiklik Meclisi yurttaşları 30 Haziran’da İstanbul’daki büyük ‘Laiklik Yürüyüşü’ne çağırıyor

Laiklik Meclisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında 30 Haziran'da bir Laiklik Yürüyüşü düzenleme kararı…

3 Mayıs 2024 13:15

Bahçeli 1 Mayıs kutlamalarını hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hukuksuzca engellenen 1 Mayıs kutlamaları ve kolluk kuvvetleri ile yurttaşlar…

3 Mayıs 2024 13:06
Reklam