Ali Koç'tan 'siyasi tezahürat' uyarısı: Fenerbahçe devletle gerginliğe girmeyecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, son haftalarda sarı lacivertli taraftarların tribünde attığı "'Damat İstifa!' sloganı konusunda uyarı yaptı.

Ali Koç'tan 'siyasi tezahürat' uyarısı: Fenerbahçe devletle gerginliğe girmeyecek

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve hakem atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile ilgili sert eleştirilerde bulunan Ali Koç “Kendisi ile şahsi bir problemim tabi ki olamaz. Ama Fenerbahçe kırmızı çizgimdir” diyerek, “Kendisine kırgınız, kızgınız” dedi.

Taraftarı da uyaran Ali Koç, ‘Damat İstifa!’ sloganlarına göndermede bulunup “Fenerbahçe, devletimizle hiçbir zaman gerginliğe girmez. Taraftarlarımızdan bir ricam var. Fantastik, bilim kurgu filmleri gibi senaryolar üretenlerle biz mücadele ederiz. Siz lütfen tribünlerde siyasi tezahüratlara girmeyin.” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK SEVMESİNE RAĞMEN…”

Konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da övgüler dizen Ali Koç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu, örnek teşkil etmelidir. Kendisi her türlü spora destek olmuştur. Fenerbahçe ve futbolu çok sevmesine rağmen sadece bizim değil hiçbir takımın maçına gitmemiştir. Uluslararası maçlarda tribünde olabileceğini özenle söylemiştir. Ülke yönetme gücünü elinde bulunduran tüm siyasetçilerin bu duruşu örnek alması gerektiğini, aynı hassasiyeti göstermelerini istediğimizi tekrarlıyoruz.” dedi.

Koç, “Kulübüm ve şahsımın siyasetle işi yok. Girmedik, girmeyeceğiz. Devletle bir sorun yaşamayacağız, ne kadar bazı kesimler uğraşsa bile… Fenerbahçe’nin devlet için neler yapacağı ortadadır ve boynumuz da kıldan incedir. Bizim ifade ettiğimiz konu, futboldaki adil yarışın zedelenmemesi için çağrıdır.” ifadelerini kullandı.