Alkolmetre koronavirüs saçıyor

Virüs dolu olduğu gerekçesi ile alkolmetre cihazına üflemeyi kabul etmeyen Prof. Dr. Baki Umut Tuğay, "Acil bir düzenleme yapılması gerekiyor" diyerek Bakanlara çağrıda bulundu.

Alkolmetre koronavirüs saçıyor

Koronavirüs bulaştırma tehlikesi nedeniyle alkolmetre cihazına üflemeyi kabul etmeyen Prof. Dr. Baki Umut Tuğay, sosyal medya hesabından alkolmetre ile ilgili “Acil bir düzenleme yapılması gerekiyor”çağrısında bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Baki Umut Tuğay, yaptığı paylaşımda trafik polislerinin alkolmetreyle kontrol yapmasının koronavirüs tehlikesi doğurabileceğine dikkat çekti. Kendi karşılaştığı olaydan örnek vererek, ‘karşılaştığım kontrolde cihaza üflemeyi reddettiğini’ söyledi.

“ALKOLMETRE RESMEN VİRÜS DOLU”

Prof. Dr. Tuğay, Sosyal medya hesabından yaşadıklarını aktarıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek şunları yazdı:

“Dün akşam Konya yakınlarında yolda trafik ekipleri rutin kontrol için durdurdu ve genç memur arkadaş elinde alkolmetre ile alkol kontrolü yapmak istedi. Kendisine bu ortamda asla alkolmetreye üflemeyeceğimi, elindeki aletin resmen virüs dolu olduğunu ifade ederek reddettim.

Memurlar da durumdan çok şikayetçiydi, kendimi tanıttığımda hocam biz de risk altındayız ama emir böyle bir emniyeti arasanız dediler ve ben emniyet müdürlüğündekilere durumu ve neden bu ortamda bu uygulamanın bu şekilde yapılamayacağını anlattım.

Sanırım ikna oldular ki memur arkadaşlara gelen emirle uygulama kesildi ve ben 20 dakikanın ardından yoluma devam edebildim. Acilen gerek içişleri bakanlığı personelinin gerekse vatandaşın sağlığını riske eden alkolmetre ile alkol kontrolü uygulaması ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor. “