Reklam
Kategoriler: Yaşam

Ankara’da sağanak: İstinat duvarı çöktü

Reklam

Ankara’da sağanak yağışın etkisiyle istinat duvarı çöktü, 1 kişi yaralandı.

Ankara’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle istinat duvarı da çökerken, 1 kişi hafif yaralandı.

Öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Keçiören ilçesinde yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Araçlar, suyla kaplanan alanlarda güçlükle ilerledi. Aşağı Eğlence Mahallesi Giresun Caddesi’nde birçok iş yerini su bastı.

Su baskınları yaşanan iş yerlerinin sahipleri, itfaiyeden yardım istedi. Gelen itfaiye ekipleri, suları tahliye etmek için çalışma başlattı. Bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Aynı mahalledeki yokuşta kurulan semt pazarı da suyla doldu. Sokak içindeki rögardan taşan su nedeniyle pazarcı esnafı, zor anlar yaşadı. Pazarcılar, tezgahta bulunan sebze ve meyvelerin zarar görmemesi için uğraş verdi.

Aynı mahallede Mehterler Sokak’ta bulunan üçer katlı iki binanın arasındaki bölge de sel sularıyla kaplandı. Binalardan birisinin bodrum katındaki evi de su bastı. Evi su altında kalan aile, eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Bu sırada binanın bahçesindeki istinat duvarı çöktü. Eşyaları kurtarmaya çalışanlarda Orhan Yurtoğlu, hafif yaralandı. Yurtoğlu, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam