Reklam
Kategoriler: İç Açı

ASELSAN, TAI, HAVELSAN, ROKETSAN’da tarikat yapılanmaları iddiası

Reklam

Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, ASELSAN, TAI, HAVELSAN, ROKETSAN gibi savunma sanayisinin önde gelen kuruluşlarında yaşanan cemaat ve tarikat yapılanmalarını gündeme getirdi.

CHP’li Yılmazkaya, savunma sanayinin önemli birimlerinde kadrolaştığı belirtilen cemaat ve tarikat mensuplarının, çok önemli projelerde görevdeki mühendislere uyguladığı mobing ve baskılar sonucu birçok mühendisin devlet kadrolarından ayrılarak yurtdışına gitmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

“İktidarın tarikatlara ve cemaatlere olan sevdası bitmedi, bitmeyecek. Tarikat ve cemaatlerin ise ordu ve savunma sanayisi kuruluşlarına olan sevdası bitmedi, bitmeyecek…” diyen Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine seslenirken şu ifadeleri kullandı:

“Önce FETÖ, şimdi de başka cemaatler… ASELSAN, TAI, HAVELSAN, ROKETSAN gibi savunma sanayisinin önde gelen kuruluşlarında yaşanan cemaat ve tarikat yapılanmalarını gözden kaçırmamamız gerekir. Özellikle son dönemlerde savunma sanayisindeki tarikat yapılanmaları ve kadrolaşmalardan ötürü buralarda çalışan mühendislere yönelik mobbing ve baskılar sonucu birçok önemli projede görev alan onlarca mühendisimiz yurt dışına ve özel sektör projelerine yönelmiştir. Savunma sanayisinde yaşanan bu tarikat ve cemaat kadrolaşmaları sonucu yaşanan beyin göçüyle ilgili olarak yüce heyetinizin huzurunda tüm yetkili kurumları ve halkımızı uyarıyorum”

Bu haber en son değiştirildi 16 Ocak 2020 19:29 19:29

Reklam

Önceki Haberler

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12

OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon beklentileri açıklandı

OECD, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti. OECD, 2024’te enflasyonunun…

2 Mayıs 2024 17:09

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44
Reklam