Reklam
Kategoriler: Yaşam

Asker uğurlaması görüntülerinin ardından cezalar geldi

Reklam

İstanbul Kağıthane’de, “asker uğurlaması” yapan grupların trafiği tehlikeye atan ve koronavirüs tedbirlerini yok sayan görüntülerinin medyaya yansıması ve tepki çekmesi üzerine polis harekete geçti.

Görüntüleri incelemeye alan polis, adreslerini tespit ettiği havaya ateş açan şahısla beraber toplamda 14 kişiyi yakaladı. Şubeye götürülen şahıslara İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yayınlanan genelgede belirtilen yasaklara aykırı davranmaktan “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi”ne istinaden ayrı ayrı 3 bin 180 lira idari para cezası uygulandı.

Şubedeki motosiklet sürücüleri İ.Ç., E.K., araç sürücüleri M.G., E.B., F.Ö.’ye ayrı ayrı “sürücü belgesiz olarak motorlu araç kullanmak” maddesinden 2 bin 473 TL, “herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi”ne istinaden 6 bin 141 TL, “motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması”na istinaden 132 TL olmak üste toplamda 8 bin 746 TL trafik idari para cezası uygulandı.

3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS

Motosiklet sürücüsü İ.Ç. aynı zamanda ruhsat sahibi olduğu için motosiklet 60 gün süre ile trafikten men edildi. Araç sürücüleri M.G., E.B. ve F.Ö.’ye ayrı ayrı “araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmek, güvenlik nedeni veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak” suçundan 132 TL trafik para cezası uygulandı. Esenyurt ilçesinde işlem yapılan 5 sürücü, Türk Ceza Kanunu’nun 179/2 maddesine istinaden (kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) adli işlem yapılmak üzere Esenyurt Merkez Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Reklam

Önceki Haberler

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Doha’da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Doha'da görüşme gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2024 20:50

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26
Reklam