Ayasofya kararı yazılıyor: 'Oy birliğiyle iptal' iddiası

Danıştay'ın, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair Bakanlar Kurulu kararını iptal ettiği, ilgili kararın yazım aşamasında olduğu öne sürüldü.

Ayasofya kararı yazılıyor: 'Oy birliğiyle iptal' iddiası

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Danıştay 10. Dairesi’nin, Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaline karar verdiğini ileri sürdü.

NTV’de Ahmed Arpat’ın sunumuyla yayınlanan Siyasi İşler programına konuk olan Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Danıştay, Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararında hukuka uygunluk bulunmadığına ilişkin yargılama faaliyetiyle bu kararın iptali yönünde bir tasarruf ortaya koyacak. En azından benim öğrendiğim bu. Ben Danıştay adına henüz kamuoyuyla paylaşılmayan bir kararı aktarıcak bir konumda değilim. Benimki bir gazetecilik faaliyeti neticesinde bir kulis bilgisi. Bu kararın oy birliğiyle alındığını duydum ve bu kararın yazım aşamasında olduğunu duydum.”