Berat Albayrak'tan masallar

Berat Albayrak, "Enflasyonda, kurda ve faizlerde ihtimal dahi verilmeyecek bir iyileşmenin başarısını sağladık ama yetmez, daha yeni başladık." dedi.

Berat Albayrak'tan masallar

İşsizlik, pahalılık ve yoksulluğün yükü altında ezilen milyonlarca emekçi ve giderek artan intihar haberleri Türkiye ekonomisinin geldiği durumla ilgili gerçeği gözler önüne sererken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise toz pembe değerlendirmeler yapmaya devam ediyor.

‘Türkiye için değişim başlıyor’ programı kapsamında Gaziantep’te açıklamalarda bulunan Albayrak, şunları söyledi:

-Aldığımız önlemlerle, ekonomideki tüm kurumlarımızın ortaya koyduğu güçlü koordinasyonla, iş dünyamıza verdiğimiz desteklerle ‘kriz sevdalılarını’ hüsrana uğrattık.

-Enflasyonda, kurda ve faizlerde ihtimal dahi verilmeyecek bir iyileşmenin başarısını sağladık ama yetmez, daha yeni başladık.

-Tarihte ilk kez sabit faizli finansmanın önünü açıyoruz. Faiz oranı 5 yıla kadar olan İSTOD kredisinde yüzde 10’dan yüzde 9’a indi.

-İVME finansman paketimizde artık TLREF endeksli ve sabit faizli iki seçenekli döneme geçiyoruz.

-Artık Türkiye’nin ithal ikamesi yapacağı, ihracatı artıracağı, yüksek katma değerli üretim yapacağı alanlarda uzun vadeli Türk lirasına dayalı bir fonlama modelini hayata geçireceğiz

-Makro-ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin, piyasalardaki rahatlamanın yakın zamanda tabana yayılacağından, toplumun tüm kesimlerine yansıyacağından kimsenin şüphesi olmasın.”