Bilal Erdoğan’ın mezun olduğu okul olarak bilinen ve AKP döneminin öncelikli atama tercihlerinde yer alan Kartal İmam Hatip Lisesi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenecek “Model Birleşmiş Milletler Simülasyonu”nda ilginç ayrıntılar yer aldı.
MEB’in desteği ile planlanan konferansın ana teması “Birliğin Kurucusu ve Yıkıcısı: Rekabet” olarak belirlendi.
Cumhuriyet‘ten Ozan Çepni’nin haberine göre, bu kapsamda da temel komiteler ve her komitenin tartışacağı temel gündemler tespit edildi. Uluslararası katılım planlanan etkinlikte, konferans dilleri “İngilizce, Arapça ve Osmanlı Türkçesi” olarak açıklandı.
Konferansın vizyonu ve misyonunda “önder birey” vurgusu dikkat çekti. Etkinliğin vizyonu “Öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak”, misyonu da “Türk milli eğitiminin amaçlarını benimsemiş donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek” olarak vurgulandı.
Türkçenin etkinlik dilleri arasında yer almadığı konferansta, “Osmanlı Türkçesi” ile tartışmaların yapılacağı “Meclisi Mebusan” komitesi oluşturulması planlandı.
Meclisi Mebusan’ı kapatması ve ülkeyi 33 yıl boyunca istibdat ile yöneten II. Abdülhamit için “sonraki dönemin padişahı” denildi.
Etkinlik izninde de oturumun tarihsel bilgisine ilişkin “Meclisi Mebusan, Osmanlı İmparatorluğu’nda 23 Aralık 1876 tarihli anayasa olan Kanuni Esasi’ye göre kurulmuştur. Birinci ve İkinci Meşrutiyet dönemlerinde görev yapmış yasama organıdır. 1877 tarihinde çalışmalarına başlayıp yasama görevini üstlenen meclisler, 1876 Anayasası’na göre Ayan ve Meclisi Mebusan adı altında Genel Parlamento’yu (Meclisi Umumi) oluşturmuşlardır. Genel Meclis’in çalışmaya başlamasından kısa bir süre sonra 1877’de Rusya’nın Osmanlı Devleti’ne savaş açması üzerine padişah tarafından dağıtılmıştır. Sonraki dönemin padişahı olan II. Abdülhamit, Meclis’i toplamadan ülkeyi idare etti” ifadeleri yer aldı.
MEB’e yapılan başvuruda etkinliğin davetinin bakanlık eliyle yapılması talep edildi. Ayrıca MEB’in sosyal etkinlik yönergesinde izinler için sponsorların açıkça bakanlığa iletilmesi talimatı olmasına karşın etkinlik belgelerinde herhangi bir sponsor bilgisi yer almadı.
Bu haber en son değiştirildi 19 Şubat 2020 12:20 12:20
Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören kanun teklifi direniş ve protestolara rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul…
CHP'nin eski genel başkanı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Altan Öymen hayatını kaybetti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir video yayımlayarak vatandaşa borcunuzu yapılandırın dedi. "Herkes için ekonomi"…
TBMM Genel Kurulu'nda zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasını da içeren torba kanun teklifinin ilk 18…
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. yıl etkinliğinde İngiltere Kralı III. Charles…
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde işten çıkarılan yüzlerce işçi direnişlerini kazandı. İşçiler işe geri alınacak.