Bir hekim daha koronavirüsten hayatını kaybetti: Ölüm tanısı 'viral pnömoni' diye yazıldı

3 gündür yoğun bakımda tedavide olan aile hekimi Dr. Erdinç Şahin hayatını kaybetti. Manifesto'ya konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Erdinç Şahin'in bulgularının tamamen Covid-19'u gösterdiğini, ancak Bakanlığın genelgesi nedeniyle ölüm tanısına 'viral pnömoni' yazıldığını söyledi.

Bir hekim daha koronavirüsten hayatını kaybetti: Ölüm tanısı 'viral pnömoni' diye yazıldı

HABER MERKEZİ

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Mukaddem Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Erdinç Şahin (49), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ancak Erdinç Şahin’in ölüm tanısının “viral pnömoni” olarak yazıldığı belirtildi. Şahin’in ölümü yerel kamuoyuna da bu şekilde duyuruldu.

Şahin’in ölümüne ilişkin Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’un mesajı şöyle oldu:

“Mukaddem Mahallemizin sevilen doktorlarından Aile Hekimi Dr. Erdinç Şahin arkadaşımızı kaybettik. Solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden doktorumuz Erdinç Şahin’e Allah’tan rahmet, yakın dost ve akrabalarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun.”

“BAKANLIĞIN GENELGESİ VAR”

Konuya ilişkin ulaştığımız Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Bakanlığın ‘Covid tanısı koyulmayacak’ diye bütün hastane idarecilerine genelge gönderdiğini bildiklerini belirtirken “Böyle olduğunu kesinlikle biliyoruz. O nedenle 3 gündür yoğun bakımda Covid-19 tedavisi gören doktor arkadaşımızın ölüm raporuna ‘viral pnömöni’ diye yazdılar. ‘Akciğer enfeksiyonu’, ‘zatürre’ diye biliniyor.” dedi.

Hastaların Covid-19 nedeniyle değil grip virüsü olarak bilinen ‘influenza’ nedeniyle öldüğü şeklinde rapor edildiğini söyleyen Antmen, 3 gün yoğun bakımda tedavi gören Şahin’in de klinik ve radyolojik bulgularının tamamem Covid-19’u gösterdiğini bildiklerini belirtti.

OTOPSİ İSTENECEK

Dr. Erdinç Şahin’in ailesinin cenazenin üniversite hastanesine götürülüp tıbbi otopsi yapılması için başvuruda bulundukları berlirtiliyor.