Reklam
Kategoriler: İç Açı

Çamlıca Camisi’ne giden ‘özel metro’ hattı Bakanlığa devredildi

Reklam

“Çamlıca Camisi’ne özel metro” şeklinde daha önce kamuoyuna yansıyan “Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı” Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılacak. Hattın yapımının Bakanlık tarafından yapılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Altunizade’den Çamlıca tepesine uzanacak, seyahat süresi 5 dakika olarak hesaplanan 3,6 kilometrelik metro hattının yapımı, sürpriz bir kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Geçmişte çeşitli eleştirilere konu olan, “VIP tünel”, “Çamlıca Camisi’ne özel metro” şeklinde kamuoyuna yansıyan raylı sistem hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) 2023 sonrası yapılacak metro projeleri arasında bulunuyordu. Raylı sistem uzmanları bu kadar kısa bir mesafede yay şeklindeki bir metro hattının, metroların doğasına aykırı olduğunu savunuyor. Ayrıca söz konusu güzergahta şimdilik metro gerektirecek bir yolculuk talebinin de olmadığı hesaplanıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı ile ilgili olarak şöyle denildi:

“Ekli ‘Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Mütekapi Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar’ın yürürlüğe konulmasına, 655 sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına ilişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

DEĞİŞİKLİK KARARI

Cumhurbaşkanlığı kararının ekinde yer alan değişiklik kararında ise şöyle denildi:

“Madde 1- 25/10/2010 tarihli ve 2010/1115 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararın ek 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiştir.

‘6) Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı’

Madde 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam