Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib’deki durum ve Rusya’dan gelen heyetle yapılan görüşmelerde uzlaşı olup olmadığı sorusuna ilişkin, “Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı” karşılığını verdi.

Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye ziyaret düzenleyen Slovenyalı mevkidaşı Miroslav Cerar ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

İdlib’deki durum ve Rusya’dan gelen heyetle yapılan görüşmelerde bir yol üzerinde uzlaşı olup olmadığının sorulması üzerine, “Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı.” karşılığını verdi.

Cumartesi günü Türk ve Rus heyetlerin görüşmelerinde karşılıklı öneriler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Sadece görüş alışverişi olduğu ve öneriler paylaşıldığı için devamı konusunda teyitleşildi ve Rus heyeti Ürdün’e gitti. Döndüklerinde bugün saat 12.00 itibarıyla toplantılar başladı. Bakalım toplantılar neticesinde ne çıkacak. Rejim saldırganlığına devam ederse gereken tedbirleri alacağımızı bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan değişik vesilelerle vurguladı.”

Çavuşoğlu, Erdoğan’ın bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, kendisinin de Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a ilettiğini kaydederek “Önemli olan burada ateşkesin sağlanması ve yerinden edilmiş kişilerin geri dönmesinin sağlanmasıdır. Rejim saldırganlığını sürdürürken, bu kadar sivil ölürken ve evini terk ederken siyasi süreçten, Anayasa Komisyonundan bahsetmek mümkün değil.” diye konuştu.