Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP Trabzon Milletvekili: Yettiniz artık!

Reklam

Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü’nde görev yapan Onkoloji Uzmanı Doktor Ahmet Yaşar Zengin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için yaptığı sosyal medya paylaşımında “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Gerici doktorun paylaşımına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yazılı bir açıklama ile tepki verdi.

Zengin’in sözlerini duyunca inanamadığını ve doktor olduğuna ihtimal vermek istemediğini dile getiren CHP’li Kaya, “Bunlar, Türkiye’nin ve Trabzon’un yüz karalarıdır. Kendi ülkesine, Atasına, milletine karşı nasıl bir kindir, nasıl bir düşmanlıktır bu, nasıl bir alçaklıktır?” dedi.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu çürümüş zihniyet 100 yıl sonra nereden alıyor bu cesareti? Kimlerden alıyor? Yettiniz artık, yettiniz! Millî mücadele olmasaydı, Atatürk olmasaydı adınız, soyadınız ne olurdu? Hiç düşündünüz mü ey meczuplar? Ey Atatürk düşmanları!

Güzelim Trabzon’umuzun, Cumhuriyet şehri Trabzon’umuzun bu tür rezillerle gündem olmasından, anılıyor olmasından büyük üzüntü duyuyoruz.

Millî değerlerimize, Atamıza ve Milletimize hadsizce söz söyleyen, ağır küfür eden bu doktor görünümlü meczuba insan hayatı nasıl teslim edilir?”

Kaya, Doktor Zengin’le ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğünü göreve çağırırken “Millî değerlerimizi alenen aşağılayan 19 Mayıs’ı bayram coşkusuyla kutlayan bizleri ve milyonlarca insanı “şerefsiz, haysiyetsiz ve din düşmanı” ilan eden sözleri için suç duyurusunda bulunuyor, bu ülkenin cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 20 Mayıs 2020 14:54 14:54

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam