Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP’lileri ‘şeytan’a benzetip ölümle tehdit eden öğretmen Bakan Selçuk’a soruldu

Reklam

Mersin’de görev yapan Salih Öz isimli bir öğretmenin CHP ve CHP’lileri “şeytan”a benzettiği ve ölü ölüm tehdidi savurduğu paylaşımlarını Meclis gündemine taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Öğretmen Öz’ün, “Şeytan Ramazan’da bağlı olduğu için; Şeytanın yerine CHP’liler görevi üstlenmiş..” , “Bu sefer kimse elinde sadece bayrakla çıkmayacak bunu iyi bilin. Hodri meydan! Azdan az, çoktan çok gider!” gibi sözlerle halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini öne sürerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Bu öğretmeni görevden alacak mısınız?” sorusunu yöneltti.

Başarır, TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan, öğretmen hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Söz konusu öğretmenin yaptığı paylaşımlarla açıkça, CHP ve diğer muhalefet partilerine karşı tehdit içeren mesajlar yayınladığını kaydeden Başarır, “Böyle bir öğretmenin derslerde çocuklara neler anlattığı paylaşımlarından da anlaşılacağı üzere tüm kamuoyu tarafından tahmin edilmektedir” dedi.

Başarır, önergesinde Bakan Selçuk’a, “Ne yazık ki adına öğretmen dediğimiz bu kişinin, kin ve nefret içeren bu paylaşımları, AKP Genel Başkanı’nın CHP’ye olan ağır sözlerinden cesaret alarak mı paylaşmıştır?” diye sordu.

Başarır önergede şu soruları yöneltti:

-Açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk eden paylaşımlarda bulunan sözde öğretmen hakkında herhangi bir idari ve adli işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadıysa gerekçeleri nelerdir?

-Söz konusu öğretmeni, çocuklarımızın geleceği bakımından görevden almayı düşünüyor musunuz?

-Ne yazık ki adına öğretmen dediğimiz bu kişinin, kin ve nefret içeren bu paylaşımları, AKP Genel Başkanı’nın CHP’ye olan ağır sözlerinden cesaret alarak mı paylaşmıştır?

-2010 yılından bu zamana kadar, kaç öğretmen hakkında sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı soruşturma başlatılmıştır? Söz konusu eylemden dolayı kaç öğretmen görevinden alınmıştır?

İşte ‘öğretmen’ Öz’ün paylaşımlarından bazıları:

Bu haber en son değiştirildi 4 Mayıs 2020 15:00 15:00

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam