Çin, 'koronavirüslü zombi'lerin yok edildiği video oyununu yasakladı
Tanıtımında, “Bencil zombiler virüsü ülke genelinde yaydı. Virüs taşıyıcıları ülkeden kaçmaya çalışıyor” ifadeleri kullanıldığı Coronavirus Attack isimli oyun Çin'de steamden kaldırıldı.
Oyuncuların koronavirüs bulaşmış “bencil zombileri” vurduğu bir video oyunu, Çin anakarası içinde Steam oyun platformundan kaldırıldı.
Diğer ülkelerde Steam’den hala indirilebilen Coronavirus Attack (Koronavirüs Saldırısı) adlı oyun, ülkeden kaçmaya çalışan enfekte olmuş karakterlere bir “zombi-savar” silahla ateş etmeyi içeriyor.
Oyun tanıtımında, “Bencil-zombiler virüsü ülke genelinde yayıldı. Virüs taşıyıcıları ülkeden kaçmaya çalışıyor” ifadeleri kullanılıyor.
Amacınız bencil zombi virüsü taşıyıcılarının kaçıp dünyaya hastalık bulaştırmasını önlemek. Mümkün olduğunca fazla taşıyıcıyı yok edip daha ölümcül özellikler geliştirmek için daha fazla DNA toplamalı, taşıyıcıları bunlara karşılık bağışıklık geliştirmeden önce ortadan kaldırmalısınız.
Steam’deki oyuncular arasında ağırlıklı olarak olumlu yorumlar alan oyunu indirmek 2 sterlinden (yaklaşık 17 TL) daha ucuz: 967 incelemenin yüzde 92’si olumlu.
Olumsuz eleştiriler çoğunlukla oyunun politik güdümlü içeriğine ve koronavirüs pandemisinden etkilenen insanlara karşı neden olabileceği duyarsızlıklara odaklanıyor.
Bir yorumcu, “Bu oyunu yayımlamak insanlık dışı ve sorumsuzca” dedi ve ekledi: Bu virüs yüzünden iki yüz bin kişi öldü. Başkalarının acısı üzerine eğlence kurmak hiç ilgi çekici değil.”
İndependent‘nin haberine göre; Oyunun geliştiricisi MythZsGame yorum talebine hemen yanıt vermedi, fakat oyun haber sitesi Abacus‘a, Coronavirus Attack’ın “Çin hükümetine karşı bir protesto ve şehir karantinaya alınmadan önce Vuhan’dan ayrılanlar yönelik eleştiri” olduğunu söyledi.
Bu koronavirüs salgını başladığından beri Çin’deki Steam mağazasından çekilen ilk oyun değil.
Geçen ay pandemi simülasyon oyunu Plague Inc’in “Çin Siber Ortam Yönetimi tarafından belirlendiği üzere Çin sınırları içinde yasadışı içeriğe” sahip olduğu iddiasıyla kaldırılmıştı.