Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Çocuksuz kişiler daha çok vergi ödesin’ diyen Sabah yazarı el yükseltti: Çocuk yapmayanlar bencil

Reklam

‘Sağlık sorunu olmayan, geliri yüksek çocuksuz kişiler daha çok vergi ödesin’ başlıklı yazısı tartışmalara neden olan Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugün bir yazı daha kaleme aldı. Söz konusu yazısının ardından ‘sosyal medyada kıyametin koptuğunu’ belirten Tezel, “Türkiye’de en çok okunan yazılardan biri oldu ama linci yedim! Olsun, ben ‘ölü taklidi yapan yazarlar’ gibi fikir mücadelesinden kaçmam. Sözümün arkasındayım” ifadesini kullandı.

“İyi ki linç edildim, yazı Türkiye’de en çok okunan yazılardan biri oldu, Twitter’da TT oldu. Ve sonuçta Türkiye’de nüfusun hızla yaşlanması gibi hayati bir konu gündeme geldi. Özellikle sosyal medyadaki muhalif tayfa, yazımda maddi durumu iyi olmasına rağmen ‘dolce vita’ hayat sürüp çocuk yapmayanları eleştirdiğim bölüme tepki gösterdiler” diyen Tezel, şöyle devam etti:

“Çünkü internet siteleri, bu bölümü cımbızlayıp yazıyı servis etti. Yok mu böyle insanlar? Geliri iyi, lüks arabası, evi var, bayramda seyranda Avrupa’da tatil yapıyor ama çocuk bakmak yerine kediköpek bakıyor. Almanya’da da tartışmalar bu örnek üzerinden yürüyor. Hatta ‘Bu insanlardan çok vergi almak yetmez, ikna edilmesi için farklı yasalar çıkaralım’ diyorlar! Hani senin çok sevdiğin, medeni Almanya’da!

Şimdi bunu yazınca da hayvanseverler ayağa kalkıyor. Biz de hayvanseveriz, senin canının sıkılıp Heybeliada’ya bıraktığın kedi-köpeklere dört yıl kışın mama taşıdım. Twitter’a kedi videosu atmakla hayvansever olunmuyor!

Tweet’lerdeki ‘Çocuk yapmak tercih meselesidir. İsteyen yapmaz’ eleştirisine katılıyorum. Evet, isteyen yapar, isteyen yapmaz, kimse de buna karışamaz. Ama Türkiye’de 2001’de 2.38 olan doğurganlık hızı 2017 yılında 2.07 seviyesine düştüyse, canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3.6 azalarak 1 milyon 248 bin 847 gerilediyse benim de senin bu bencilce tavrını eleştirme hakkım var.”

Reklam

Önceki Haberler

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57
Reklam