Reklam
Kategoriler: İç Açı

Covid-19 taşıyan başkanın ev ev gezdiği ilçede onlarca yeni vaka çıktı

Reklam

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde AKP’li belediye başkanı Tahir Saklı’nın 20 Mayıs’ta yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

Saklı haberi 21 Mayıs’ta sosyal medya hesabından “Değerli dostlarım, dün akşam yaptırdığımız Covid-19 testinin sonuçlarını bugün aldık. Test sonucum maalesef pozitif çıktı. Sağlık durumum gayet iyi; hastalığa ilişkin herhangi bir semptom yok. Hastanemizde tedavi altında, emin ellerdeyim. Dostlarımızın dualarını bekliyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Sonucun belli olmasını ardından Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yatırılan Saklı, 12 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Saklı, taburcu haberini de yine sosyal medya hesabından duyurdu.

TEDBİRİ BIRAKTI, SORU BANKASI DAĞITTI

Sözcü’den Ali Özgür İnan ‘ın haberine göre Saklı’nın koronavirüs testinin pozitif haberi ilçede büyük yankı uyandırdı. Çünkü Saklı ve belediye çalışanlarından oluşan bir ekip, 20 Mayıs’ta ilçede YKS’ye girecek 160 lise son sınıf öğrencisini evlerinde ziyaret edip test, deneme sınavı ve soru bankaları hediye etti.

İddiaya göre herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen Saklı, ziyarete gittiği bazı evlerde korona salgını tedbirlerini de hiçe saydı. Ekibiyle birlikte evlere giren, zaman zaman maske de takmayan Saklı, öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Saklı’nın ziyareti hem kişisel sosyal medya hesabından hem de belediyenin hesabından paylaşıldı.

30’DAN FAZLA KİŞİDE KORONA ÇIKTI

Saklı’nın testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettiği düşünülen ve hastaneye başvuran 100’e yakın kişiye koronavirüs testi yapıldığı ve 30’dan fazla kişide virüse rastlandığı öğrenildi.

Bu haber en son değiştirildi 12 Haziran 2020 17:06 17:06

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam