Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Devrimci Karargah’ davasının hakimleri hakkında soruşturma izni

Reklam

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), kamuoyuna “Devrimci Karargah” davası olarak lanse edilen davanın, ‘FETÖ’ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkartılan hakimleri Murat Üründü ve Nurullah Çınar hakkında soruşturma izni verdi.

Eski hakimler Üründül ve Çınar, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Haliç’te Yaşayan Simonlar” adlı kitabını yayımlamasından sonra, “mensubu oldukları ‘FETÖ’yle eylem ve fikir birliği içinde, planlı ve sistematik şekilde, hukuka aykırı uydurma bahanelerle dava açtıkları, hürriyetini kısıtladıkları, hukuka aykırı işlemler yaptıkları” suçlamalarıyla soruşturulacaklar.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında ‘Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım etmek ve benzeri iddialarla hukuka aykırı olarak soruşturma ve dava açtıkları, hürriyetini kısıtladıkları gerekçesiyle ‘FETÖ’den ihraç edilen iki hakim hakkında soruşturma izni verildi. Avcı’nın Haliç’te Yaşayan Simonlar adlı kitabını yayımlamasından sonra, Murat Üründü ve Nurullah Çınar’ın mensubu oldukları FETÖ’nün eylem ve fikir birliğiyle içinde, planlı ve sistematik şekilde, hukuka aykırı uydurma bahanelerle dava açtıkları belirtildi.

10 GÜNLÜK SÜRE

HSK Genel Sekreterliği’nin gazete ilanıyla duyurduğu kararda, ihraç edilen hakimler Üründü ve Çınar’ın, Hanefi Avcı’nın Devrimci Karargah Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınması ve tutuklanması sonrası, hukuki ve fiili hiçbir olgu ortaya koymadan, soyut basmakalıp cümlelerle tutukluluk halinin devamı, tahliye talebinin ve itirazının reddine karar verdiklerini bildirildi.

HSK, Avcı’nın şikayetçi olduğu Murat Üründü ve Nurullah Çınar hakkında kovuşturma izni verildiğini duyurdu. Adreslerinde bulunamadığı için gazete ilanıyla savunmaları istenen Üründü ve Çınar’a 10 günlük süre verildi. Dosya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam