Diyanet'e göre 'en temel sorun': Anlamayınca ateist ve deist oluyorlar

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karadaş, Kuran çevirilerini okuyan öğrencilerin deizm ve ateizme yönelmesine ilişkin "Öğrenciler okumaya başlayıp anlamlandırma sorunu yaşadıklarında kafaları karışıyor ve işte bu akımlara yönelebiliyorlar" dedi.

Diyanet'e göre 'en temel sorun': Anlamayınca ateist ve deist oluyorlar

Diyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun üyelerinden Prof. Dr. Cağfer Karadaş, son dönemde deizm ve ateizme yöneldiği belirtilen öğrencilerle ilgili “Kuran’ın çevirilerini anlamlandıramama” iddiasında bulundu.

Karadaş, öğrencilerin mealleri okuduktan sonra kafasının karıştığını söyleyen Karadaş, bu durumun de ateizm ve deizme yönelinmesine yol açtığını ileri sürdü.

Karadaş’ın konuyla ilgili “görüş”lerinin yer aldığı, Yeni Şafak yazarı Faruk Beşer’in bugünkü köşe yazısındaki bölüm şöyle:

“Ateist ve deistlerin temel argümanları şu anda felsefi olmaktan ziyade Kur’an çevirileri üzerinden oluşmaktadır. Meal çevirisi, bağlamı tam veremiyor. Bu konuda Diyanet’in ve ilahiyatların ortak bir çalışma yapmasının çok yerinde olacağını ve rüzgârı tersine çevireceğini düşünüyorum. Din kültürü öğretmenleri Diyanet’ten ücretsiz meal isteyip öğrencilere dağıtıyorlar. Öğrenciler okumaya başlayıp anlamlandırma sorunu yaşadıklarında kafaları karışıyor ve işte bu akımlara yönelebiliyorlar. Şu anda bizim en temel sorunumuzun, âcizane bu konu olduğunu düşünüyorum.”