Diyarbakır'da Eğitim Sen üyesi 26 öğretmen gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK soruşturması kapsamında, görevde olan 26 öğretmen gözaltına alındı. Eğitim-Sen, "Sendikal faaliyetlerimizden geri adım atmayacağız" dedi.

Diyarbakır'da Eğitim Sen üyesi 26 öğretmen gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda ve özel eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan 26 öğretmeni gözaltına aldı.

Başsavcılık açıklamasında, öğretmenlerin gözaltına alınması hakkında “örgütsel eylem, etkinliklere katılım yaptıkları, haklarında ihbar ve açık teşhis bulunduğu, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan aramalarda ele geçirilen materyallerde parmak izlerinin tespit edildiği” gerekçeleri sıralandı.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkartılan 29 öğretmenden 26’sı gözaltına alındı. Eğitim Sen Diyarbakır, gözaltıların haksız ve hukuksuz bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Sendikal faaliyetlerimizden geri adım atmayacağız. Arkadaşlarımız bırakılana kadar mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.