Reklam
Kategoriler: İç Açı

Doğa Koleji’nde oyalama sürüyor!

Reklam

Yüzlerce öğretmenin maaşını alamadığı, binlerce öğrencinin eğitim hayatının sekteye uğradığı Doğa Koleji’nde kriz yine çözülemedi. İTÜ’nün Doğa Koleji’ni satın alabilmek için kendi bünyesinde üçüncü bir vakıf kurduğu ortaya çıktı. İTÜ Eğitim Vakfı adlı yeni vakfın kuruluş çalışması bitmediği için kolejin resmi satışı da gerçekleşemedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı okulları bünyesinde barındıran İTÜ Geliştirme Vakfı ile kantin, sosyal tesis ve dergi satışıyla yıl sonu bütçesini zar zor zarar etmeden kapatabilen İTÜ Vakfı‘ndan sonra bir vakıf daha Doğa Koleji‘ni satın almak için topa girdi.

İTÜ’nün koleji satın almak için yeni bir vakıf kurduğu ortaya çıktı. Kurulan yeni vakfın bütçesinin ne kadar olacağı ve yönetim kurulunun kimlerden oluşacağı ise bilinmiyor.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca‘nın, Doğa Koleji’ni 800 milyon TL’lik teklifle İTÜ Vakfı’nca satın aldığı yönünde üç hafta önce yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.
19 Aralık 2019’da bir açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, satın alma süreciyle ilgili olarak müzakere sürecinin İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji arasında devam ettiğini duyurmuştu. Ancak aradan geçen üç haftada kamuoyuna satış sözleşmesi açıklanmadığı gibi satıştan sonra ilk ödeme kalemi olarak taahhüt edilen öğretmen maaşları da ödenmedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, satış süreciyle ilgili sessizliğini korurken aynı zamanda başkanlığını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yapacağı İTÜ Eğitim Vakfı adıyla üniversiteyle üçüncü bir vakıf kurulduğu öğrenildi. Yönetim Kurulu üyelerinin kim olacağı ise kamuoyuna açıklanmıyor.

ÖĞRETMEN VE VELİLER’DEN AÇIKLAMA

Doğa Koleji’nde yaklaşık beş aydır öğretmen ve çalışanlara maaş ödenmemesi konusunda veliler ve öğretmenler Türkiye’nin dört bir yanında mücadele etmeye devam ediyor.

Kolejin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı’na satıldığının açıklanmasının ardından bir ay geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirten öğretmen ve velilerin talepleri şunlar:

  • Okulun devri ile ilgili güvenilir bir açıklama yapılmalıdır.
  • Öğretenlerin ve tüm emekçilerin maaşları ödenmelidir.
  • Çocuklarımız bu belirsiz ortamdan çıkarılıp, bir an önce sağlıklı eğitim ortamına kavuşturulmalıdır.

Bu haber en son değiştirildi 15 Ocak 2020 08:53 08:53

Reklam

Önceki Haberler

Pelikancı Selman Öğüt’ün adı rektör olduğu üniversiteden silindi

“Pelikan” grubunun önde gelenlerinden olduğu iddia edilen ve Kasım 2023’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Esenyurt Üniversitesi…

30 Nisan 2024 14:06

Yargıtay, Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in cezalarını onadı

Yargıtay, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in cezalarını onadı. Yargılanan diğer avukatlarla ilgili…

30 Nisan 2024 13:55

Eğitim Sen’den Beyazıt’ta 1 Mayıs açıklaması

Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu…

30 Nisan 2024 13:52

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38
Reklam