Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Doğalgaz lüks oldu, halk petek kapatmaya başladı

Reklam

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, son dönemde gelen büyük zamlarla emekçilerin belini daha da büken elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin açıklama yaptı.

“Türkiye büyük bir ekonomik krizin içinden geçiyor ve bu ekonomik kriz, sarayda yaşayan kayınpeder ve damadın yanlış politikaları sonucu derinleşerek devam ediyor.” diyen Demirtaş, “Son iki yılda doğalgaz fiyatı yüzde 62, elektrik fiyatı da yüzde 71 arttı. Bakıyoruz, emekliye ne kadar zam gelmiştir? Doğal gaz faturaları ortalama 600-800 lira gibi rakamlara fırlamıştır, elektrik faturaları da 200-300 lira gibi rakamlara çıkmıştır.” hatırlatmasını yaptı.

CHP’li Demirtaş şöyle devam etti:

“VATANDAŞ PETEKLERİ KAPATTI”

“Halk çareyi doğal gaz peteklerini kapatmakta buldu. Sadece bir odadaki doğal gaz peteğini açıp, en düşük ısıda ve çoğu zaman da geceleri ısınmaya çalışmaktadırlar.  Fahiş doğalgaz ve elektrik faturaları vatandaşlarımızın ellerini ve ceplerini yakmaktadır.”

“FATURALAR ÖDENEMİYOR”

“Bugün, milyonlarca dar gelirli vatandaşımız açlık sınırının altında ücretlerle geçinmeye çalışmaktadırlar. Ama asgari ücretlinin maaşının yüzde 25’i, emeklinin maaşının yüzde 30’u, öğretmenin maaşının ise yüzde 13’ü doğal gaz ve elektrik faturalarına gitmektedir.Enerji Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, 2019’un ilk dokuz ayında 3,5 milyon vatandaşımızın elektriği kesilmiş, 710 bin vatandaşımızınsa doğal gazı kesilmiştir. Yani milyonlarca vatandaşımız, aile doğal gaz ve elektrik faturalarını ödeyememektedirler.”

“DOĞALGAZ, LÜKS TÜKETİM OLDU”

“Zam yapıldıkça da doğal gaz tüketimi düşmektedir. Enerji Bakanlığı’nın verilerine göre, doğal gaz ithalatı 2019’un Kasım ayında yüzde 17 azalmıştır. Konutlardaki tüketim yüzde 29,4’e düşmüştür ama doğal gaz tüketimi düşmesine rağmen faturalar yine ödenememektedir. Doğalgaz kullanmak Türkiye’de lüks tüketime dönüşmüştür.”

Bu haber en son değiştirildi 21 Şubat 2020 14:53 14:53

Reklam

Önceki Haberler

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39
Reklam