Reklam
Kategoriler: İç Açı

Eğitim Sen: Eğitime ara verilsin, okullar dezenfekte edilsin

Reklam

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), koronavirüsüne (Kovid-19) karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) alması gereken önlemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) koronavirüsü hakkındaki acil durum ilanının ardından birçok ülkede hastalığın yayılmasının önüne geçmek için önlemler alınmasına rağmen, virüsün ilerlemeye ve can almaya devam ettiği belirtildi.

Okullar ve eğitim kurumlarında önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizen açıklamada, “WHO bütün ülkeler için tanı kapasitenin arttırılmasını ve taramaların sıklaştırılmasını önerirken, salgının yaygınlaşmasının önüne geçilebilmesi için gerekli tedbirlerin derhal alınması çağrısı yapmaktadır.  MEB, salgın gündeme geldiği andan itibaren okullarda hijyen çalışması başlatıldığını açıklamıştır. Ancak 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmenin günün büyük bölümünü geçirdiği okullarımızda, enfeksiyona sebep olan virüslerin oluşması ve yayılmasının engellenmesi için gereken adımların acilen atılması ve bütün eğitim kurumlarının en kısa sürede dezenfekte edilmesi gerekmektedir” denildi.

‘OKULLARI DERHAL TATİL EDİLMELİ’

Okulların derhal tatil edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “MEB’in bütün okullarda kapsamlı bir hijyen işlemi uygulanacağını ve elle temas edilen bütün alanların hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda dezenfekte edileceğini açıklaması yeterli değildir. Çok sayıda ülkenin nüfusundan fazla öğrenciye sahip olan Türkiye’de koronavirüs salgını gibi ciddi bir tehdit kapımızda iken, eğitim öğretime devam etmek salgının öğrenciler arasında yayılması riskini arttırma ihtimalini gündeme getirmektedir. MEB, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak kapsamlı hijyen işlemlerini en kısa sürede tamamlamalı, hijyen ve dezenfekte işlemlerinin tamamlanmasının ardından salgının gelişme ve yayılma durumuna göre eğitim öğretime devam edilip edilmemesine karar verilmelidir. Öğretmen ve öğrencilerin yaşamını tehdit etme ihtimali ortadan kalkmadığı sürece eğitim öğretime devam etmek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın eğitim emekçisinin salgının potansiyel hedefi haline getirilmesi anlamına gelecektir” ifadelerine yer verildi.

MEB’in eğitim iş kolunda örgütlü sendikalarla bir araya gelmesi, Sağlık Bakanlığı’nın ise sendikalar ve Türk Tabipler Birliği (TTB) ile koordineli hareket etmesi gerektiği vurgulanan açıklamanın devamında, “MEB tarafından düzenlenmesi planlanan kimi kongrelerin iptal edildiğinin duyurusunun, kurumsal olarak değil de kurum yöneticilerinin kişisel sosyal medya hesaplarından yapılıyor olması, yaşanan soruna karşı MEB’in koordinasyon içerisinde, planlı ve hazırlıklı olmadığı algısı yaratmaktadır. Eğitim Sen olarak, MEB’i konu ile ilgili bilgi paylaşımında daima şeffaflık ve açıklık ilkesine uygun hareket etmeye davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam