Reklam
Kategoriler: Gündem

‘En büyük keşfi’ yapmışken: Taksim’de bulunan doğalgazdan ne haber?

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz çarşamba günü, bugünü işaret edip ‘müjde’yi duyuracağım demesi üzerine yandaş ve muhalif kesimden bir dizi tahmin ve açıklama geldi. Reuters dün akşam, Karadeniz’de 800 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu açıklamıştı.

İstanbul Dolmabahçe’de açıklama yapan Erdoğan, söz konusu ‘müjde’nin Karadeniz’de bulunan doğalgaz olduğunu ve keşfedilen toplam rezervin 320 milyar metreküp olduğunu ifade etti. Miktarı dünkü tahmin edilen miktarın yarısından az olan bu keşif, 2013 yılında yapılan yandaş medyanın bir haberini akıllara getirdi.

“38 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ” İDDİASI

1 Nisan 2013 tarihinde, Anadolu Ajansı kaynaklı ‘Taksim’de doğalgaz bulundu’ başlıklı haber yayınlamıştı. 7 yıl önce yayınlanan ve “İstanbul’da yayalaştırma projesi kapsamında yapılan kazılar sonucunda, 38 milyar metreküp doğalgaz rezervi tespit edildi.” denilen, İstanbul’un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacağı iddia edilen doğalgaz keşfi haberinde şu ifadeler yer almıştı:

“Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bulunan tarihi eserlerden sonra İstanbul’un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilen doğalgaz rezervi ortaya çıktı.”

‘Japon bilim insanı İchi Nissan’ın görüşlerine de yer verildiği belirtilen haberde Nissan’ın ”Burada düşündüğümüz rezerv miktarının 38 milyar metreküp civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Buradan çıkarılacak doğalgaz ile İstanbul, enerji ihtiyacını kendisi karşılayacaktır. Bu rezerv, İstanbul’un 10 yıllık ihtiyacına yetecek kapasitededir.” şeklindeki değerlendirme yer almıştı.

Ancak bu “keşif”in üzerinden geçen 7 yılda, bir çalışma yapıldığına ya da yapılan çalışmayla ilgili bir sonuç alındığına dair bilgi bulunmuyor.

Bu haber en son değiştirildi 22 Ağustos 2020 18:52 18:52

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam