Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erbaş: İnşallah bu süreç İslamofobinin sonu olur

Reklam

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüsle mücadeleyle ilgili alınan tedbirlerin yerine getirilmesi için tüm din görevlilerinin sahada, milletin hizmetinde olduğunu belirtip, yaşanan bu zor süreçte iyiliklerin en büyüğünün, sokağa çıkma kısıtlamasına ve alınan tedbirlere uymak olduğunu söyledi.

Erbaş, Başkanlık olarak Covid-19’la mücadele kapsamında planladıkları çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, yurt içinde il müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yöneticileri ile yurt dışında ataşe ve müşavirlerle video konferans sistemiyle toplantılar yaptığını aktardı.

Koronavirüs salgınının insanoğlunun yaşadığı en büyük salgınlardan biri olduğunu dile getiren Erbaş’ın sözlerinden satır başları:

“Geçmişte yine pek çok ülkeyi etkileyen SARS, MERS gibi virüsler ortaya çıktı, hamdolsun insanoğlu Cenab-ı Hakk’ın kendisine nasip etmiş olduğu akılla araştırma yaptı ve bu virüslerin aşısını, ilacını buldu. İnşallah bunun tedavisi de olacak. Peygamber efendimiz bu müjdeyi bize bildiriyor, Allah’ın yarattığı her hastalığın mutlaka tedavisi vardır. Bu tedaviyi kim bulursa bulsun insanlığa hizmet etmiş olur”

“Bu bir imtihandır, bu imtihanı en güzel bir şekilde karşılamamız ve imtihanı kazanarak hayra dönüştürmememiz gerekiyor. Bu imtihanı kazanmamıza vesile olacak en önemli davranışımız da sabır olacak, metanet olacak, umut olacak. İnsanlara yardımcı olmak olacak”

“Din görevlilerimiz hem maddi, hem manevi rehberlik yapıyor. Hocalarımız, bizatihi kendi güçleriyle, emekleriyle insanımızın kapısını çalıyorlar, ihtiyaçlarını soruyorlar. Maaşını, bankamatikten çekip kendilerine getirip vermeye varıncaya kadar yapmaları gereken her şeyi yapıyorlar. Bir hocamızın camisinin bir köşesini markete çevirmesi, hayır hasenat sahipleri getirsin, muhtaç olanlar da gelsin alsın götürsün şeklinde buna benzer binlerce kardeşimizin, hocamızın güzel faaliyetleri var. Ben onlardan Allah razı olsun diyorum”

“İNŞALLAH BU SÜREÇ İSLAMOFOBİNİN ATILMASINA VESİLE OLUR”

Ali Erbaş, yurt dışındaki din görevlilerinin de bulundukları ülkelerde Covid-19 nedeniyle sıkıntı yaşayan insanlara yardım ettiklerini belirterek, “Yurt dışındaki hocalarımız da komşularına hiç ayırım yapmadan Türklerin dışındaki muhtaç olan insanlara İtalya’da, Fransa’da, Amerika’da hiç ayırım yapmadan yardıma devam ediyorlar. Kim yardıma muhtaç ise onlara ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Hocalarımızın hanımları yemek yapıp hastanelere götürüyor düşünebiliyor musunuz? Yani bunu karşısında görünce o insanların Müslümanlara olan yakınlığı artıyor. Daha önce zihinlerde oluşan İslamofobik birtakım yargılar azalıyor, belki yok oluyor. İnşallah bu süreç islamofobinin yani İslam’dan korkan insanların o korkularını atıp İslam’ı sevmelerine, Müslümanları sevmelerine vesile olur, diye düşünüyorum. Muhtaç olan insanın inancını, ırkını sormaya gerek yok. Bizim medeniyetimizin esası budur. Mazlum, muhtaç kim olursa olsun onun yanında yer almak önemlidir” dedi.

Alınan tedbirler kapsamında Ramazan ayında da, cemaatle namaza verilen aranın devam edeceğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Hüzünlüyüz, camilerimizden, mescitlerimizden uzak kalacağız Ramazan boyunca, özleyeceğiz camilerimizi. Bu özlemle evimizi eğer mescide dönüştürürsek, camilerde teravih kılamayışımızın gözyaşlarıyla evimizde bazen yalnız, bazen eşimizle, çocuğumuzla o özlemle namaz kılarsak Cenab-ı Hak bizlere orada alacağımız sevabı nasip eder inşallah” diye konuştu.

Evde geçirilen vaktin iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Erbaş’ın sözleri:

“Aile bağlarının güçlenmesine de katkı sağlaması noktasında gayret içerisinde olalım. Bol bol kitap okuyalım medeniyetimizin en büyük temel direklerinden birisi ilimdir, bilgidir, irfandır, hikmettir. Kitap bulamama gibi bir endişemiz de yok şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını dijital ortama yükledik. Ücretsiz bir şekilde hangi kitabı okumak istiyorsanız kitabı indiriyorsunuz ve okuyabiliyorsunuz. Bu müjdeyi de sizin aracılığınızla vermiş olayım”

BÜTÇESİ 10.5 MİLYAR OLAN DİYANETTEN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Ali Erbaş, Koronavirüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası” için destek çağrısını yineleyerek, “İlk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davetine milletimiz gönül huzuruyla ve büyük bir coşkuyla katıldı. 140 bin personelimize biz bu çağrıyı ulaştırdık. Allah razı olsun herkes kendi çapında katıldı, bu davete icabet etti. Kampanya devam ediyor. Milletimiz bütün imkanlarıyla, yani elinden gelen imkanı seferber ederek bu kampanyaya katkısına sonuna kadar devam eder inşallah” dedi.

140 bin personeline bağış çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 yılı bütçesi 10.5 milyar lira iken, 16 Nisan itibariyle Biz Bize Yeteriz kampanyasından toplanan para 1 milyar 720 milyonda kaldı.

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam