Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Erdoğan CHP’yi tasfiye edecekmiş’

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınıyla mücadele ve siyasi gündeme ilişkin bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, CHP’nin darbe imasında bulunduğunu, bu zihniyetin tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu açıklamayı nasıl okudunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Önümüzdeki süreçte Erdoğan ve onun yapılandırdığı bütün kurumlar CHP’ye yönelik bir kampanya açacaklardır. Bundan hiçbir endişem yok. Oda TV ile ilgili olarak ilk uçakta konuştu, ‘hesabını verecekler’ dedi. Oda TV’nin kendisi kapatıldı, yazarları içeride. Gazeteler için de ne söyledi? ‘Medya virüsüne izin vermeyeceğiz’ dedi. Bu açıklamadan sonra ilk yapılanlar RTÜK tarafından belli televizyon kanallarına verilen cezaların maddeleri değişti.İlerde kapatılmalarına yol açmak için.

Şimdi CHP için aynı şeyi söylüyor. CHP’yi tasfiye edecekmiş. Kendi tasfiyesini hazırlıyor aslında bunu söyleyerek. Siz, kalkacaksınız, muhalefet partisini, üstelik hep doğruları söylemesini içinize sindiremediğiniz için, “onu tasfiye edeceğim” diyeceksiniz. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. CHP’yi tanımıyor.”

Kılıçdaroğlu, Rusya’dan satın alınan S-400’lerin aktive edilmeyeceği iddiasında da bulundu. CHP lideri, “Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Ekonomiye dayanarak. Nisan ayında aktive edileceği söylendi. En yetkili kişi kimdi? Erdoğan. Erdoğan aktive edin dedi de birisi çıkıp ‘yapmayacağım’ diyebilir mi? Diyemez. Neden erteliyorlar? Dünyanın en pahalı ve en modern hurdalığına sahip olacağız. 2.5 milyar dolar.”

Bu haber en son değiştirildi 6 Mayıs 2020 14:02 14:02

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07
Reklam