Reklam
Kategoriler: Gündem

Erdoğan, ‘ekonomi’ dedi, ‘Albayrak’ demedi

Reklam

Sarayındaki Atatürk’ü anma töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin durumuna da değinerek “Sıkıntılarımız elbette var, hiçbiri üstesinden gelinemeyecek şeyler değil,” dedi.

Erdoğan, “Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim söyleyebilir. Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayeleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan istifa eden ve yerine Lütfi Elvan’ı atadığı damadı Berat Albayrak hakkında ise bir yorumda bulunmadı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyoruz. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının verdiği notların objektif olduğunu söyleyecek kimse çıkamaz. Dünyadaki genel ekonomik sıkıntılar koronavirüs ile daha da arttı. Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak ifade ettik. Bugün Türkiye sınırları dışında da güç ve umut kaynağı ise bunu milletimizle verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Temel göstergelere baktığımızda nasıl mesafe katettiğimizi daha iyi anlıyoruz.

Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz.

Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değil.

Hiçbir vatandaşımızın işinin aşının alın terinin hakkının zahir olmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bizim kalkınma politikalarımızın merkezinde daima istihdam yer almıştır. İşte bakın işsizlik azalmaya devam ediyor. Ülkenin zenginliğini istihdamı güçlendirerek ve refahı yaygınlaştırarak halkına dağıtamayan devletin varlığını sağlıklı bir biçimde ve uzun süre sürdürmesi mümkün değildir. Bunun için ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefimizi 83 milyonun tamamına teşmil ederek planlıyoruz”

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam