2 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Tokat, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Gümüşhane, Burdur illerindeki Şeker Fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi.
Yapılan imar değişikliği şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, AVM ve bunun gibi yapılaşmaların yapılabilmesinin önünü açıyor.
CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, kararın şeker fabrikalarının kapanmasına yol açabileceğini belirterek şunları söyledi:
“Bu kararla yandaşlara yeni bir rant kapısı açılmış görünüyor. Ama bu kararın barındırdığı tehlike şu, karar hayata geçtiği takdirde şeker fabrikaları zamanla kapanmak zorunda kalacak.”
Birgün‘den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, düzenleme ile fabrikaların etrafındaki parsellerin imara açılacağını ve buralarda konutlar yapılacağını söyleyen Sarıbal, “Zamanla fabrikalar yerleşim alanlarının ortasında kalacak ve ‘insan sağlığına zararlı’ denilerek bu fabrikaların kapatılması sağlanacak. Oysa bu yerler üreticinin, halkın yerleri. Buraların imara açılması ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile giderek düşen şeker pancarı üretimi de artık bitme noktasına gelecek.” ifadelerini kullandı.
öZ
Bu haber en son değiştirildi 10 Ocak 2020 14:10 14:10
Eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Timur Soykan ve Murat Ağırel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Cihaner,…
Devlet Tiyatroları'nda bilet fiyatlarına yüzde 300 zam geldi. Gelen zamlarla beraber tam biletler 115 liradan…
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaline ilişkin raporu hazırlayan akademisyenlerden Doç. Dr. Yasin Çetin’in AKP'li Ekrem Yüce'ye…
Avukat Gamze Pamuk Ateşli, "Müvekkillerimizi bugün ifade vermek üzere hazır bulunduracağımızı beyan ettiğimiz halde bu…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıyla başlayan süreç, Öcalan'ın örgüte…
TMMOB Şehir Plancıları Odası, İBB'ye yönelik operasyonlarda tutuklanan şehir plancısı Gürkan Akgün, Resul Emrah Şahan,…