2 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Tokat, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Gümüşhane, Burdur illerindeki Şeker Fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi.
Yapılan imar değişikliği şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, AVM ve bunun gibi yapılaşmaların yapılabilmesinin önünü açıyor.
CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, kararın şeker fabrikalarının kapanmasına yol açabileceğini belirterek şunları söyledi:
“Bu kararla yandaşlara yeni bir rant kapısı açılmış görünüyor. Ama bu kararın barındırdığı tehlike şu, karar hayata geçtiği takdirde şeker fabrikaları zamanla kapanmak zorunda kalacak.”
Birgün‘den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, düzenleme ile fabrikaların etrafındaki parsellerin imara açılacağını ve buralarda konutlar yapılacağını söyleyen Sarıbal, “Zamanla fabrikalar yerleşim alanlarının ortasında kalacak ve ‘insan sağlığına zararlı’ denilerek bu fabrikaların kapatılması sağlanacak. Oysa bu yerler üreticinin, halkın yerleri. Buraların imara açılması ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile giderek düşen şeker pancarı üretimi de artık bitme noktasına gelecek.” ifadelerini kullandı.
öZ
Bu haber en son değiştirildi 10 Ocak 2020 14:10 14:10
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu’nun 19 Temmuz Cumartesi düzenlediği…
AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları ve daha önce…
Rektör Kurtuluş Karamustafa'nın odasında gerçekleştirilen 7 milyon TL’lik tadilat, Yükseköğretim Kurulu’na şikayet edildi. YÖK, yapılan…
Oğlu MSÜ mülakatında elenen AKP’li Ayşe Cankurtaran, yıllarca hizmet verdiği partisine “Hakkımız yendi” diyerek tepki…
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, "Güçlü ulus devletler bir tehdittir. Özellikle…
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den LGS'de şaibe iddialarına ilişkin açıklamasında 29 kişi hakkında soruşturma açıldığını…