Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Erdoğan: Türkiye NATO’ya NATO da Türkiye’nin gücüne güç katıyor

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunuyor. Erdoğan ilk olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüştü. 1 saat süren basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye’deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü yoktur. DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan ve şehitler veren tek NATO ülkesiyiz. Müttefiklerimizin tamamının somut desteğini bekliyoruz. NATO ittifak dayanışmasını göstermesi gereken dönemde. Sayın Genel Sekreter ittifak içindeki çalışmaların sürdüğünü ve süreci takip ettiğini söylemiştir. Düzensiz göç konusundaki değerlendirmelerimizi de aktardık. Bir müttefik ve komşu ülkenin düzensiz göç dalgasının müsebbibi olarak Türkiye’yi suçlaması akıl dışıdır. Türkiye NATO’ya NATO’da Türkiye’nin gücüne güç katıyor. NATO’nun ülkemizin savunmasına katma değer sağlamasıdır. Talep ettiğimiz desteğin daha fazla gecikmeden karşılanması önemlidir.”

Stoltenberg de Türkiye’nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayarak “Türkiye’nin ağır bir sığınmacı yükü taşıdığının farkındayız. Türkiye-Yunanistan sınırındaki olaylara dair endişemizi dile getirdik” ifadesini kullandı.

Toplantı sonrası Erdoğan, Stoltenberg ile el sıkışmasını bekleyenlere gülerek koronavirüs hatırlatmasında bulundu. Stoltenberg de Erdoğan’a gülerek karşılık verdi.

Jens Stoltenberg ‘ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Biraz önce çok ciddi durumunu görüştük. İdlib’deki ateşkes devam ediyor ve geçmiş günlerdeki şiddet konusunda azalma gördük. Türkiye, buradaki şiddet olaylarından en fazla etkilenen ülkededir. Başka hiçbir müttefikimiz bu olaylardan bu kadar etkilenmemiştir. Türkiye’ye hava ve deniz desteği veriyoruz. NATO, daha önceden 5 milyar dolarlık bir yardımda bulunmuştur. Herhangi bir ayrım yapılmaksızın Esad ve Rusya tarafından yapılan bombardımanlar insanı bir felakete yol açmıştır. Türkiye ağır bir yük taşıyor. Türkiye uzun vadeli bir çözümün bulunmasında üzerine düşen görevi yapmalıdır. NATO, bundan sonra üzerine düşen rolü oynamaya devam edecektir.

Sayın Erdoğan’la birçok konuyu daha görüştük. NATO halen müttefikler arasında bir platform olmaya devam ediyor. Sayın Erdoğan sizinle bugün görüşmekten memnuniyet duyuyorum.”

Bu haber en son değiştirildi 9 Mart 2020 21:01 21:01

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam