Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan doğa ‘dersi’: Tabiatı hoyratça yok etmek Allah’ın emanetine hıyanet etmektir

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki fidan dikme etkinliğinde konuştu.

Erdoğan, “14 milyon fidanı toprakla buluşturduk, yersiz eleştiri okları bize yöneltildi. Geçen sene diktiğimiz fidanların hepsi boy veriyor. Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını yağmalayanlar, fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi. Bize çevre konusunda ders vermeye kalkanlar, bölücü örgütün çevre terörünü ağızlarına dahi almıyor.” dedi.

“Bizim için toprak vefalı bir dost ve arkadaştır. Bu dünya hepimizin ortak mirasıdır. Merhum Aşık Veysel, o derin irfanıyla bu hakikatı bakınız bize nasıl anlatıyor; ‘Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yarim kara topraktır'” diyen Erdoğan sözlerine, “Tarih boyunca hep tabiatla uyum içinde olduk. Tabiatı hoyratça yok etmek, sebepsiz yere toprağa, ağaca zarar vermek Allah’ın emanetine hıyanet etmektir. Rabbimizin bize emaneti olan tabiata, yeşiliyle, canlılarıyla, şehirleriyle, tarihi ve doğal güzellikleriyle sahip çıkmayı sürdüreceğiz.” ifadeleri ile devam etti.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMAMIZ AVRUPA’DA BİRİNCİ SIRADA”

Erdoğan, “Ormancılık alanındaki çalışma OECD, BM’nin dikkatini çekmiştir. Ağaçlandırma çalışmalarımız Avrupa’da birinci sırada. Türkiye orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini başlattık. Ülkemizi orman varlığı bakımından 26. sıraya yükselttik. 2023 sonuna kadar 7 milyar tohumu toprakla buluşturmak. Orman yangınlarıyla mücadele son teknolojileri kullanıyoruz. Çıkan her yangına en kısa sürede müdahale ediyoruz. Yanan orman alanlarını bir yıl içinde tekrar ağaçlandırıyoruz. 136 adet şehir ormanı kurduk. 2002 yılında 33 olan milli park sayımızı 45 adete çıkardık. Tabiat parklarımızı 249’a ulaştırdık. KKTC’deki kardeşlerimize de gereken her desteği veriyoruz. Her alanda Kıbrıs Türklerine yardımcı oluyoruz. Daha yeşil çevre için çıktığımız bu yolda sahte çevrecilere aldırmadan yola devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam