'Erdoğan’ı bize bırakın' diyen başsavcı iddianameyi hazırlamış bekliyor'

Star yazarı Yakup Köse, AKP'ye seslendiği yazısında "Erdoğan’ı yargılamak için gün sayan Başsavcı’nın kim olduğu hakkında bir araştırma yaptınız mı, kamuoyuyla paylaşacağınız bilgi var mı!.." dedi.

'Erdoğan’ı bize bırakın' diyen başsavcı iddianameyi hazırlamış bekliyor'

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı televizyon programında 2009 yılında TBMM’den geçirilen kanun teklifinde askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan önergeyi verenlerin “FETÖ”nün siyasi ayağı kapsamında araştırılması gerektiğini söylemişti.

Başbuğ’a bu çağrısı üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP’li vekillerden suç duyurusu gelirken konuya ilişkin AKP medyasında ilginç bir iddia dile getirildi. Star gazetesi yazarı Yakup Köse “Hedef Başkan Erdoğan” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Sağolsun İlker Başbuğ, FETÖ yüzünden unutulan Ergenekon’u bizlere hatırlattı.

Bugün hem FETÖ hem de Ergenekon’un hedefinde Başkan Erdoğan vardır. Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek’e, “Ergenekon kumpasında sadece FETÖ değil AKP de suçlu. Biz şu an yargıda Erdoğan’ın indirecek kadar güçlü olmadığımızdan indiremiyoruz, siz bir şekilde indirin ondan sonrasını da bize bırakın.” diyen Başsavcı iddianameyi hazırlamış bekliyor!..

Peki Ak Parti’liler neyi bekliyor, Başkan Erdoğan’ı yargılamak için gün sayan Başsavcı’nın kim olduğu hakkında bir araştırma yaptınız mı, kamuoyuyla paylaşacağınız bilgi var mı!..”