Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’ın ‘mütevazı’ sarayı açılıyor

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yazlık saraylarından” biri olarak nitelenen ve Bitlis Ahlat’ta inşa edilen, Cumhurbaşkanlığı Köşkü yarın açılıyor. Köşkün açılışı, Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak.

Açılış öncesi konuşan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin tarihi bir dönüm noktası olduğunu” öne sürüp şu ifadeleri kullandı:

“Ahlat’ta festival ötesi bir konu var. O da sayın Cumhurbaşkanımızın bütün şark vilayetlerine aslında iltifat ettiği ve halkı kucakladığı tarihimize de ecdadımıza da sahip çıktığı bir icraattır. O da Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir. Bu külliyenin açılışını tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Mini bir külliye ama bu sembolik külliyenin Türkiye’de ne manaya geldiğini vatanımızın birliği, dirliği anlamında nasıl bir iltifat olduğunu hepimiz biliyoruz”.

‘MÜTEVAZI’ SARAY İÇİN YASA MADDESİ ÇIKARILMIŞTI

Yandaş Habertürk yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz haftalarda Ahlat’ta inşa edilen Cumhurbaşkanlığı köşkünü Bilal Erdoğan’la birlikte gezip gözlemlerini anlatmıştı. Yandaş yazar, “son derece mütevazı” bulduğu köşkün inşa edilmesini de “kesinlikle doğru karar” diyerek savunmuştu.

Van Gölü kıyısına köşk inşa edilebilmesi için ‘torba yasa’yla yasa maddesi çıkarılmıştı. Ancak söz konusu madde Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmesine rağmen proje devam etmişti. Köşkün maliyetinin en az 125 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Bu haber en son değiştirildi 24 Ağustos 2020 20:56 20:56

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam