Erdoğan'ın 'taciz' açıklamasına CHP'li Altay'dan yanıt

CHP'li Engin Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi yönelik "CHP'de tecavüz, taciz, hırsızlık kepazeliğine bulaşmış kim varsa hepsinin ipini pazara çıkaracaksınız. Yoksa bu ithamların gölgesi tüm CHP'lilerin üzerine düşer, böyle bir haksızlığa asla rıza göstermeyiz" sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın 'taciz' açıklamasına CHP'li Altay'dan yanıt

CHP’de Maltepe ilçe yöneticisi Umut K’nin bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “CHP’de tecavüz, taciz, hırsızlık kepazeliğine bulaşmış kim varsa hepsinin ipini pazara çıkaracaksınız. Yoksa bu ithamların gölgesi tüm CHP’lilerin üzerine düşer, böyle bir haksızlığa asla rıza göstermeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan’ın sözlerine yanıt vererek “ Kim CHP’de böyle bir ahlaksızlık duyar, söylemezse ve hesabını sormazsa namerttir. Senin bakanın ‘bir kere olmuş, kurumu karalamak gerekmez, ne var bunda’ diyebildi. Çocuğa tecavüzden bahsediyorum. Sen o bakanla çalışmaya devam ettin. Sen önce bir aynaya bakacaksın” ifadelerinde bulundu.

Anka’da yer alan habere göre Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gaz ayarlarını fazla kaçırmış. Yememiş içmemiş trol organizasyonuna teslim olan kafayla, CHP’ye hakaretler yağdırmış. Bu trol aklına fazla kapılma. Sayın Genel Başkanımızın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmadan etkilendiğini biliyorum. AK Parti iktidarlarının beceriksiz, bilgisiz uygulamalarını gördük, fark ettik.”

Yalan söylediğine alışkınım, ama bu yalanın kuyruklusu. Olayın duyulmasından dört gün sonra zanlının ihraç işlemi kesinleşmiştir. Olayın partiye intikalinden sonra aynı gün içinde adli makamlarla da gerekli temas yapılmıştır. Mağdurun ikinci bir mağduriyet yaşanmaması istenmiş, siyasi ve adli süreci olabilecek en kısa sürede gerçekleşmiştir. İl başkanımız 28 Kasım’da haberdar olmuştur. Zanlının 1 Aralık’ta CHP’ye ilişkisi kesilmiştir. Biz üstümüze düşeni yaptık. Kim CHP’de böyle bir ahlaksızlık duyar, söylemezse ve hesabını sormazsa namerttir.

Erdoğan’a soruyorum, tecavüze maruz kalmış bir insan, bir çocuk için senin bakanın ‘bir kere olmuş, kurumu karalamak gerekmez, ne var bunda’ diyebildi. Erdoğan, sen ne yaptın? Çocuğa tecavüzden bahsediyorum. Sen o bakanla çalışmaya devam ettin. Çocuğa cinsel istimara af yetkisi teklifi verenlerin gücünü artırdın. Sen önce bir aynaya bakacaksın. Bu siyasete bulaştırılmaz, bulaştırmak istersen sen altta kalırsın.”

‘İNANDIRICI OL’

“Bu CHP yatırımlara karşı, Katarlı olunca alçakça saldırıyorlar’ demiş. Sayın Genel Başkanımız Londra tefecilerine Türkiye’yi mahkum ettiğiniz diye aylarca dilinde tüy bitti. Bizim meselemiz peşkeş çekilmesi. İnandırıcı ol bari. Kendi il başkanlarına bari gerçekleri söyle.

Erdoğan’ın gaz pedalının neden boşaldığını biliyorum. Türkiye Katar ilişkisi, Erdoğan ile Sani arasındaki ilişkidir ve bunun gizemleri vardır. Erdoğan, tank palet mahcubiyeti ile CHP’ye çamur almıştır.

Türkiye’nin sorunu ‘iş aş’ diye kendini asanlardır. Bir insanın canı üzerinden siyaset yapmak hiç olmayacak bir iş. Şimdi açlıktan işsizlikten insanlar köprülerde kendini asarak canına kıyıyor. Türkiye’nin geldiği nokta budur.”