Ermenistan'dan açıklama: Çatışmalar Türkiye oyundan çıktıktan sonra durabilir

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ermenistan'dan açıklama: Çatışmalar Türkiye oyundan çıktıktan sonra durabilir

Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ’da yaşanan çatışmaların ancak Türkiye oyundan çıktıktan sonra durdurulabileceğini ifade etti.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Rus gazetecilerle bir araya gelen Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, “Şu anda Karabağ’da yerel bir çatışma değil, Azerbaycan ve Türkiye’nin uzun süredir hazırlandığı gerçek bir savaş var. Çatışmaların ancak üçüncü aktör (Türkiye) oyundan çıktıktan sonra durdurulması mümkün” ifadelerine yer vererek Ankara’nın çatışmaya dahil olması nedeniyle, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olamayacağını belirtti.

‘Bunun Azerbaycanlıların kendi meselesi olsa da’ Türkiye’nin Azerbaycan’daki varlığının bu ülkenin egemenliğini zayıflattığını ileri süren Sarkisyan, “Tüm bunlar bölgeyi olumsuz etkiliyor, Kafkasya’daki tüm tabloyu tamamen değiştiriyor, durumu Türkiye’nin eksen olduğu farklı bir jeopolitik düzeye taşıyor” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan ayrıca uluslararası arabulucuların Türkiye’yi çatışma bölgesinden ‘gitmeye’ ikna etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘KÜRT MİLİTANLARIN OLDUĞU İDDİASI SAÇMA’

Bakü’nün Ermenistan tarafında Kürt militanların bulunduğu yönündeki iddialarını ‘saçma’ olarak niteleyen Sarkisyan, şöyle konuştu:

“Cumhuriyette belirli bir partiye mensup Kürt militanların var olduğu iddiası tamamen saçma. Bırakın birileri en az bir kişiyi göstersin.”