Esenboğa Havalimanı'nda virüs alarmı: THY uçağı acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gitmekte olan yolcu uçağı KOVİD-19 şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı.

Esenboğa Havalimanı'nda virüs alarmı: THY uçağı acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gitmekte olan TK879 sefer sayılı yolcu uçağı KOVİD-19 (yeni koronavirüs) şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptı.

AirportHaber‘de yer alan bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı’nda olağanüstü hal ilan edildi.

Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10.45 sularında Esenboğa Havalimanı’na indiği ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

12 YOLCUDA ŞÜPHE

Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İran’ın Kum kentinden gelen 12 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde. Sağlık Bakanlığı ekiplerince kontrollerin yapıldığını aktardı.

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”İran’dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. Uçaktaki yolcuların kontrolleri yapılacak, numuneleri alınacak” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: ŞÜPHELENDİRDİK VE İNDİRDİK

Bakan Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a yaptığı özel açıklamada ise şunları söyledi:

“Uçakta 132 yolcu ve artı mürettebat var. Gelenlerin hepsi Türk’tür. İçlerinde ateşi ve öksürüğü olanlar ve şüphelendiğimiz hastalar bulunduğu için uçağın acil iniş yapmasını istedik. Hepsinin muayenesi yapıldı. İlk numuneler alınıyor. Numuneler daha yeni alındığı için kesin bir şey şu an söyleyemiyorum. Bilim kurulumuz toplanıyor. 3-4 saat sonra kesin sonuçlar açıklanır. Hastalar karantinaya alındı. Şu an takip ediyoruz.”