Futbol yayıncılığı Katarlılara emanet edilmişti: Maçlar yayınlanmayabilir
"Futbolseverler 40 yıl öncesinde olduğu gibi radyo başında olacaklar."
Yayıncı kuruluş beIN Sports’un yaşadığı sorunlar nedeniyle Süper Lig maçlarının yayınlanması tehlikeye girdi.
Yayıncı kuruluşun teknik destek aldığı şirkete olan borcu ve Kulüpler Birliği ile yapılan anlaşmaya uymamakta diretmesi, 3-4 maç hariç kalan mücadelelerin radyoda yayınlanması ihtimalini ortaya çıkardı.
Habertürk yazarı İbrahim Yıldız, beIN Sports’un teknik hizmet aldığı şirkete uzun süredir borcu olduğunu ve ödeme konusunda direnmesi nedeniyle maçların tamamının değil, 3-4 tanesinin yayınlanmasının gündeme geldiğini ve sorun çözülmezse maçların 40 yıl önceki gibi radyoda yayınlanacağını yazdı.
İbrahim Yıldız, beIN Sports’un başka bir şirket arayışında olduğunu ancak sonuç alamadığını belirterek, “Futbol Federasyonu ise konu bizim dışımızda diyerek kenara çekilmiş durumda. Bakalım bu sorun bugün çözülecek mi… Çözülmez ise futbolseverler 40 yıl öncesinde olduğu gibi radyo başında olacaklar.” diye yazdı.
TFF SESSİZ
Katarlı yayıncı beIN Sports, mali krizi gerekçe gösterip gelecek yıl naklen yayın ücretinin 220 milyon dolar sınırı ve sabit kurdan Türk Lirası ödemeyi önermiş, TFF sessizliğe bürünmüştü; Kulüpler Birliği ise mevcut ekonomik tabloyu gerekçe göstererek Katarlı şirketin politikasına isyan etmişti.
3 sezon önce, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın araya girmesiyle 500 milyon dolardan uzun süreli anlaşma yapan Katarlı yayıncı beIN Sports geçen yıl daralan futbol pazarı nedeniyle önce 400, kur avantajı ile de 360 milyon doları kabul ettirmişti.
Katarlı şirket beIN Sports, yeni sezon öncesi 1 yıl için en fazla 220 milyon dolar önerdi. Şirket, doların da sözleşmenin imzalandığı tarihteki döviz kurundan TL’ye dönülmesi şartını da kabul ettirmek istiyor.
Katarlı beIN Sports, gerekirse Süper Lig ve Türkiye pazarından çekilebileceğini de TFF’ye bildirmişti. Kulüpler Birliği Vakfı bu gelişmeler üzerine, TFF’ye ve yayıncı kuruluşa 220 milyon dolarlık söz konusu anlaşmanın günümüz futbolu ile orantılı olmadığını geri adım atılmayacağını bildirmiş; Kulüpler ise gerekirse yasal işlemlerin başlatılması konusunda prensip kararı almıştı.