Geçmiş olsun ziyaretine gittiler: 48 kişi karantinaya alındı

Gaziantep İslahiye'de, yapılan anjiyonun ardından rahatsızlanınca koronavirüs testi de pozitif çıkan E.K.'ye, geçmiş olsun ziyaretine giden 48 kişi karantinaya alındı.

Geçmiş olsun ziyaretine gittiler: 48 kişi karantinaya alındı

Gaziantep’in İslahiye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Kozdere Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki E.K.’ye özel bir hastanede anjiyo yapıldı. Yapılan anjiyo sonrası 9 Mayıs günü taburcu olup, evine gelen E.K.’nın, 12 gün sonra iştahsızlık ve yüksek ateş şikayeti ile tekrar gittiği hastanede yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. E.K. tedavi altına alınırken, filyasyon ekibi de çalışma başlattı.

Çalışma sonunda, E.K.’ye anjiyo sonrasında geçmiş olsun ziyaretine geldikleri belirlenen aynı mahalledeki 16 evde yaşayan 48 kişi de karantina altına alındı. Karantinaya alınan evlerin çevresinde jandarma ekipleri, güvenlik şeridi çekerken, giriş-çıkışların yasaklandığı evlerin çevresi ve içleri de belediye ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Karantinaya alınanlar mahalle sakinlerinden 67 yaşındaki M.K. ise, “Ben hiç dışarı çıkmayacak mıyım kardeşim” diyerek tepki gösterdi. Mahalle camisinden vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda uyaran anons yapıldı.