Avukat Eda Ayşegül Kılıç, 2013’te Gezi Direnişi sırasında Ankara’da katıldığı bir eylemde, 5 polis tarafından alt geçitte cop ve tekmelerle dövüldü, yüzüne gaz sıkıldı. Vücudunda ve çenesinde kırıklar oluşan Kılıç’ın tedavisi aylarca sürdü.
Kılıç, polisler hakkında şikayetçi oldu ancak savcılık “Delil yok” diyerek takipsizlik kararı verdi.
Sözcü‘den Asuman Aranca’nın haberine göre, Kılıç da bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. AYM, davacı Kılıç’ı, “Eziyet yasağı ve toplantı gösteri yürüyüş hakkı” kapsamında haklı buldu, 37 bin 500 lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.
Anayasa Mahkemesi avukatı döven polislerin kimliklerinin tespiti için de yeniden soruşturma yapılmasını benimsedi.
Ankara Barosu Kılıç’ın şikayeti üzerine yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin ardından Ankara Adliyesi önünde protesto eylemi de düzenlemişti.
Bu haber en son değiştirildi 26 Şubat 2020 19:07 19:07
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül…
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış bir balistik füzeyi fırlatarak, Batı'ya…
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jean-Pierre yaptığı açıklamada ne ABD'nin ne de Ukrayna'nın bölgedeki gerilimi arttırmada…
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetiyle 11 yıl 8 ay hapis…
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski basın danışmanı Ahmet Sever, Mustafa Varank’ın açtığı 'Ak trol' davasından…
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, "Olağan ve alışık…