Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hakan Şükür AKP’lilerin ‘FETÖ’yle muhabbetini anlattı

Reklam

AKP eski Milletvekili ve ‘FETÖ’ firarisi eski futbolcu Hakan Şükür, ABD’de Türkiye ile ilgili sorulara yanıt verdi. Şükür, Erdoğan’la muhabbetini de anlattı.

‘FETÖ’ firarisi eski futbolcu Şükür, cemaatin düzenlediği organizasyonlara da AKP’li iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi götürüldüğünü söyledi.

Euronews’e konuşan Şükür, aktif futbolu bıraktıktan sonra, antrenörlük lisansını aldığını ve kesinlikle siyaseti düşünmediğini söyledi. Şükür “Dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı” sözleriyle, Meclis’e neden girdiğini açıkladı.

Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vaat edildiğini söyleyen Şükür, seçildikten sonra bunun mümkün olmayacağını anlamış. “Aslında siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim” diyen Şükür, şike kumpası davası sürecinde yargıya müdahale etmesinin istendiğini söyledi.

Darbe suçlamalarına da değinen Şükür “hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. İnsanlar suçsuzluğunu değil, iddia sahibi suçunuzu ispat etmek zorunda” ve “Suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün bir dönem Türkiye’de özellikle iktidar tarafından el üstünde tutulduğunu söyleyen Şükür, röportajda, FETÖ’nün düzenlediği organizasyonlara da iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi götürüldüğünü de aktardı.

“O dönem her şöhret gibi ben de bu programlara davet edildim ve katıldım” diyen Şükür, hakkındaki suçlamaları reddetti.

BRUNSON’I HATIRLATTI

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinen Şükür, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini ancak tam olarak şoförlük yapmadığını belirtti. Ancak Şükür içinde bulunduğu durumu “Uber dışında başka birçok iş yaptım” sözleriyle açıkladı.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluklarına vurgu yapan Şükür, Türkiye’de hukukun işlemediğini söyledi. Rahip Brunson’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın talebiyle serbest bırakıldığını söyleyen Şükür, imkanı olsa bile benzer bir durumdan yararlanmak istemeyeceğini belirtti.

Şükür, mal varlığını bir gün geri alacağına dair inancını ise “Ben alın terimle kazandım. Allah onları zayi etmez” sözleriyle ifade etti.

Reklam

Önceki Haberler

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52

AKP’li Şahin aylardır engelli sporcuların ödülünü vermiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, 7 ay önce söz vermesine rağmen Ampute Futbol…

14 Mayıs 2024 17:41

TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonla mücadele için yürüttükleri çalışmalara değindi, manşet enflasyonda belirgin bir…

14 Mayıs 2024 16:32
Reklam