Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Her 100 bin liralık vergi borcunun 40 bin lirası silinecek

Reklam

Geçtiğimiz dönemde torba yasayla yapılan düzenlemeyle, vergi sisteminde, “kanun yolundan vazgeçme” getirilmişti. Buna göre, vergi/ceza ihbarnamesine karşı süresinde açılan davalarda mükelleflerin, kanun yolundan vazgeçmesi hâlinde vergi veya cezalar indirimli olarak tahakkuk ettiriliyor. Bu şekilde tahakkuk eden vergi ve cezaların gecikme faiziyle süresinde ödenmesi hâlinde ayrıca indirim uygulanıyor.

Tebliğe göre, indirimden yararlanmak için, mükellef için geçerli olan istinaf veya temyiz başvuru süresi içerisinde, kanun yolundan vazgeçildiğine ilişkin dilekçenin, dava konusu edilen vergi ya da ceza ihbarnamesini düzenleyen vergi dairesine verilmesi gerekiyor. Verilen dilekçede dava konusu vergi veya vergi cezalarının tümü için kanun yolundan vazgeçildiğinin beyan edilmesi de şartlar arasında. Kanun yolundan vazgeçilen her bir karar için ayrı ayrı dilekçe verilecek.

Konusu sadece vergi olan davalarda, bu verginin kaldırılması durumunda verginin yüzde 60’ı tahakkuk edecek, verginin kalan yüzde 40’ı terkin edilecek, bu verginin tasdik edilmesi durumunda ise verginin tamamı tahakkuk edecek.

Vergi ve buna bağlı vergi kaybı cezasının kaldırılması durumunda, verginin yüzde 60’ı tahakkuk edecek, verginin kalan yüzde 40’ı ve vergi ziyaı cezası ise silinecek.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam