İBB'den Koronavirüs timi

"Özel olarak hazırladığımız 18 araçta, toplamda 36 dezenfeksiyon personeli sahada çalışacak."

İBB'den Koronavirüs timi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs dahil olmak üzere, her türlü virüse karşı önlem amaçlı hizmet verecek, mobil hijyen filosunu tanıttı.

İmamoğlu, “Metrolarda 100 kişi ile temizlik ve hijyen çalışmaları gerçekleştirilecek. İETT otobüslerinde, 420 personeli temizlik ve hijyen sağlamakla görevlendirdik. Metrobüs istasyonları daha sık aralıklarla yıkanıp, temizlenecek. Merkezi peronlarda Otobüs AŞ. iştirakimiz üzerinden, mobil dezenfeksiyon ekipleri oluşturduk. Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde 44 metrobüs istasyonunda toplamda 65 adet, Taksim-Tünel tarihi tramvay hattında 2 istasyonda 4 adet el dezenfeksiyon üniteleri yerleştirdik.” diye konuştu.

İBB Başkanı, “Özel olarak hazırladığımız 18 araçta, toplamda 36 dezenfeksiyon personeli sahada çalışacak. Ekipleri koordine edecek 3 ekip sorumlusu, 7/24 sahada dezenfeksiyon işlemi yapacak. Belediyemizin kapalı alanları dışında Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı sorumluluğunda bulunan cami, cemevi, kilise ve sinagog gibi tüm ibadethanelerde de dezenfeksiyon işlemlerine başlayacak ve koruyucu tedbirleri yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.