İBB’nin başlattığı askıda fatura uygulamasında 7 saatte, 16 bin 100 ailenin borcu ödendi
İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından, ilk yedi saatte 16 bin 100 ailenin faturalarının dayanışma gösteren yurttaşlar tarafından ödendiğini açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan ya da işini kaybeden vatandaşlarla dayanışmak amacıyla başlatılan “askıda fatura” uygulamasına dair verileri paylaştı.
İmamoğlu’nun açıkladığı verilere göre, uygulamanın ilk 7 saatinde, ihtiyaç sahibi 16 bin 100 ailenin, 2 milyon liradan fazla borcu dayanışma gösteren yurttaşlar tarafından ödendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 4 Mayıs Pazartesi günü tanıttığı “askıda fatura” uygulamasında “askıdan fatura alma” işlemine bugün başlandı.
İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından, ilk yedi saatte 16 bin 100 ailenin faturalarının dayanışma gösteren yurttaşlar tarafından ödendiğini açıkladı.
“YENİ BİR ADIM”
İmamoğlu, ‘Askıda Fatura’ uygulamasını yeni bir adım daha atıyoruz, diyerek şöyle tanıtmıştı:
İstanbul’da, hayatını günlük gelirle kazanan milyonlarca insan, neredeyse 2 aydır çalışamıyor. Evlerine ekmek getiremiyorlar. Hayat, her geçen gün zorlaşıyor. Bu tablo, bize dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor. İBB olarak, her gün on binlerce aileye gıda yardımı, alışveriş kartı yardımı ve nakdi destek vermeye devam ediyoruz. Ancak hayat sadece bununla sınırlı değil. Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. Pandemi süreci nedeniyle İstanbul’da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğalgazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı. İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz. Bu süreçte çok sayıda vatandaşımız dayanışma duygusuyla bizimle iletişime geçiyor ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza destekte bulunmak istediğini paylaşıyor. ‘Ben ne yapabilirim’ diye soruyorlar. Şimdi aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz.