Adalar’daki faytonların durumu ile ilgili İBB’nin satınalma kararının ardından Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, “Karar açıkçası bizi tatmin etmedi” dedi.
Ruam hastalığı sebebiyle çok sayıda atın itlaf edilmesi ve İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla 3 ay süreyle fayton kullanımının yasaklamasının ardından konu dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) meclisinde gündeme gelmiş ve satınalma kararı kabul edilmişti.
Burada oy birliğiyle, Adalar’daki 277 adet tescilli fayton plakasının İBB tarafından 300 bin TL bedelle, atların ise 4 bin TL karşılığında satın alınmasına karar verildi.
İşte o kararın ayrıntıları;
Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, İBB Meclisi’nde alınan kararı şöyle değerlendirdi:
Tüm partilerin ortak kararı, İBB meclisinde oybirliğiyle geçti. Sonuçta Cumhurbaşkanımızın da, Vali Beyin de İBB Başkanımızın da böyle bir isteği vardı. Saygı duyacağız, yapılacak bir şey yok. Karar açıkçası bizi tatmin etmedi ama tatmin etmese de saygı duyacağız.
Kararın kendilerini neden tatmin etmediğini sorusuna Ünal, “Elektrikli araçlarla ulaşımı bizim yapmamızı talep etmiştik. İBB ile yaptığımız toplantılarda hiç para telaffuz etmedik. Ama ulaşımı biz sağlayamayacağız” yanıtını verdi.
Hıdır Ünal, Adalar’daki faytoncuların ailelerinden birer kişinin İBB tarafından işe alınacağını da sözlerine ekledi:
Dün İBB meclisinde alınan karara göre, atların parası ve faytonların parasının yanı sıra her aileden bir kişinin işe alınma kararı çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kararına göre, her faytoncu ailesinden bir kişi, İBB’de görevlendirilecek. Bu görevlendirme ağırlıklı olarak İSPARK’ta yapılacak. İnsanların akarı, geliri kesilmiyor, kısmen de olsa mağduriyetleri gideriliyor.
Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, faytoncuların büyük bölümünün karardan memnun olsa da mutsuz olanların da bulunduğunu sözlerine ekledi:
Faytoncuların büyük bölümü karardan memnun. Ancak parasal olarak kısmen memnuniyet sağlansa da sürekli para kazandığı işi elinden alındığı için demoralize olanlar da var.
Hıdır Ünal, Adalar’da bundan sonra ulaşımın yapılacağı elektrikli araçları beğendiğini söyledi. Dün kendilerine bu aracın demosunun izletildiğini belirten Hıdır Ünal, “Elektrikli golf aracı şeklinde bir araç kararlaştırılmış, Ada karakterine en uygun araç. Dün demosunu gördüğüm araçları beğendim” dedi.
Atların bundan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılmasına ilişkin ise Ünal, “Bu durumu İBB organize edecek. Çalıştırılmamak üzere, ana karada atların yerleri ve bakıcıları ayarlanıyor. Yerini tam olarak bilemiyorum ama isteyenler bu atları sahiplenecek. Çalıştırılmamak üzere transferleri yapılacak” ifadelerini kullandı.
Bu haber en son değiştirildi 18 Şubat 2020 21:11 21:11
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…
Trabzon'da CHP Gençlik Kolları tarafından Ekrem İmamoğlu'na yönelik imza kampanyası için kurulan standa bıçaklı saldırı…
28 Ocak'tan bu yana görüntü vermeyen MHP lideri Devlet Bahçeli, aylar sonra ilk kez ortaya…