Reklam
Kategoriler: Gündem

İmamoğlu: İstanbul’da definleri yetiştiremiyoruz

Reklam

Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak açıkladığı Covid-19 verileri tartışılmaya devam ederken; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsü yüzünden dün İstanbul’da vefat eden kişi sayısının 186 olduğunu açıkladı.

İmamoğlu “Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayışımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal kasım ayında bizim definimiz İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor” açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, sabahın erken saatlerinde Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne gitti. Koronavirüs salgınına dair konuşan İmamoğlu, İstanbul’da dün bulaşıcı hastalıktan 186 kişi öldüğünü söyledi ve “Mecburum konuşmaya. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı?” ifadelerini kullandı.

Bir esnafın “Bazı belediyeler, aynı gün iki yerde pazarı olan esnafa, birini açtırıyor, birini açtırmıyor” demesi üzerine İmamoğlu “Pandemi ile mi ilgili acaba” sorusuyla karşılık verdi. Esnaf bu soruya “Galiba pandemiyle alakalı” yanıtını verdi.

“DEFİNLERİ YETİŞTİREMİYORUZ”

İmamoğlu esnafa şöyle seslendi:

“Eğer pandemiyle ilgili bir daraltma yapıyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alınan her tedbire saygı duyuyorum; açık söyleyeyim. Buna siz de saygı duyun. Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayışımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normalde kasım ayında bizim definimiz, -Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin. Ama bu dediğinizde başka bir konu varsa, hangi ilçeyse iletin. Biz de o ilçelerle görüşelim. Ama pandemiyse konu, hepinizi Allah korusun. Ben de yaşadım. Ben de o hastalığı geçirdim. Dolayısıyla hiçbir haneye, o hastalık girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin.”

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin tamamında dün bir günde 139 kişinin korona yüzünden vefat ettiğini açıklamıştı.

Reklam

Önceki Haberler

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52

AKP’li Şahin aylardır engelli sporcuların ödülünü vermiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, 7 ay önce söz vermesine rağmen Ampute Futbol…

14 Mayıs 2024 17:41

TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonla mücadele için yürüttükleri çalışmalara değindi, manşet enflasyonda belirgin bir…

14 Mayıs 2024 16:32
Reklam