Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘İsimsizler Hareketi’ operasyonu: 24 gözaltı

Reklam

Sosyal medyada “İsimsizler Hareketi” adı altında provokatif paylaşımlarda bulundukları öne sürülen 24 kişi gözaltına alındı. Gazeteci Hakan Gülseven, Yazar Temel Demirer ve Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun “İsimsizler Hareketi” operasyonu altında gözaltına alındığı öğrenildi.

İsimsizler Hareketi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma neticesinde avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) sözcüsü Perihan Koca, yazar Temel Demirer, gazeteciler Zeynep Kuray ve Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve oyuncu Defne Halman hakkında gözaltı kararı olduğunu duyurdu.

TEMEL DEMİRER’E GÖZALTI

Yazar Temel Demirer “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla bu sabah gözaltına alındı. Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.

GÜLSEVEN: YİNE GİDİYORUZ

Gazeteci Hakan Gülseven de İsimsizler Hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Gülseven, “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Gülseven son olarak 17 Mayıs 2020 tarihinde Taylan Kulaçoğlu ile beraber “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Kulaçoğlu tutuklanırken, Gülseven serbest bırakılmıştı.

KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun gözaltına alındı.

Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu.

Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 25 Eylül 2020 11:34 11:34

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam