Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İsrail Başbakanı Netanyahu, hakkında açılan yolsuzluk davasında yarın hakim karşısına çıkacak

Reklam

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında açılan yolsuzluk davasının ilk duruşması yarın görülecek. Duruşmaya katılmama talebi geri çevrilen Netanyahu’nun mahkemede hazır bulunması bekleniyor.

Netanyahu hakkında İsrail Başsavcısı Avihay Mandelblit, üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasına karar vermişti.

İsrail’de görevdeyken hakkında dava açılan ilk başbakan olan Netanyahu, meclise dokunulmazlık başvurusunda bulunmuş ancak yeterli desteği bulamayınca başvurusunu geri çekmişti. Bunun üzerine Başsavcı Mandelblit, Netanyahu hakkındaki iddianameyi 28 Ocak’ta mahkemeye göndermişti.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında getirilen önlemler nedeniyle Netanyahu’nun 17 Mart’ta yapılması planlanan duruşması 24 Mayıs’a ertelenmişti.

Kudüs Bölge Mahkemesi, 20 Mayıs’ta, Netanyahu’nun Kovid-19 önlemleri ve hakkındaki suçlamaları bilmesini gerekçe göstererek duruşmaya katılmama talebini reddetmişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yarın rüşvet, sahtekarlık ve emniyeti suistimal suçlamaları ile suçlandığı Bölgesel Yeruşalayim Mahkemesi’ne gelmesi bekleniyor.

Netenyahu suçlamaları kabul etmiyor. Kabul etmesi halinde suçlamalar kesinleşecek ve mahkeme isnat edilen suçlamalara ilişkin cezayı karara bağlayacak. Pazar günü başlayacak olan davanın oturumu esnasında savunma için tarihler belirlenecek ve gelecek oturumlarda ne gibi kanıtlar sunulacağı mahkemeye bildirilecek.

NE OLMUŞTU?

Oda TV’den Rafael Sadi’nin aktardığına göre, suç duyurusu yapılmadan evvel geçen sene Ekim ayında, Başbakanın dinlenme süreci gerçekleştirildi. Bu süreç zarfında da, soruşturma kapsamında suçlananlara isnat edilen suçlar alındı.

Hükümetin Hukuk Başdanışmanı Avihay Mendelblit, geçen yıl Kasım ayında kararını açıkladı ve Başbakan Netanyahu’yu rüşvet, sahtekarlık ve emniyeti suistimal ile suçlamaya karar verdi.

Netanyahu ise karara şiddetle tepki vererek, “Hayatımı İsrail Devleti’ne adadım. Bu ülke için savaştım, onun için yaralandım, ülkem için uluslararası zirvelerde ve burada bir Dünya gücü olabilmemiz için uğraşıyorum ve ben elde ettiğimiz sonuçlardan ziyadesi ile memnunum” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam