İstanbul Valisi'nin dikkatine: İdlib operasyonuna yurttaşlar ne diyor?

Metropoll Araştırma Şirketi'nin, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketine göre halkın yarıya yakını İdlib’de sürdürülen operasyonu istemiyor.

İstanbul Valisi'nin dikkatine: İdlib operasyonuna yurttaşlar ne diyor?

İdlib’de 34 askerin yaşamını yitirmesinin ardından kamuoyunda yükselen savaş karşıtı söylemler hükümeti korkutmuş, İstanbul Valiliği  ‘savaşa hayır’ başlıklı tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurmuştu. İstanbul Valiliği, il sınırları dahilinde İdlib operasyonunu eleştirmeyi yasaklamış. ‘Savaşa hayır’ denen tüm miting ve etkinliklerin 10 Mart’a kadar yasaklandığını duyurarak, kararın ‘provokasyonları önleme’ amacıyla alındığını savunmuştu.

AKP iktidarı her ne kadar aksini iddia etse de, yurttaşların yarısına yakınının İdlib’de yürütülen operasyona sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Metropoll Araştırma Şirketi’nin, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketi konuyla ilgili çarpıcı rakamlar ortaya koyarken, Şubat ayı araştırmasında, yüzde 48,8’lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31’ine tekabül ediyor. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 20,5.