Reklam
Kategoriler: İç Açı

İşte Erdoğan’ın dayanamadığı resim

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı ve adeta AKP Grup Toplantısı konuşmasına çevirdiği “Ulusa Sesleniş” konuşmasında İBB’nin 23 Nisan’ın 100. Yıl dönümü nedeniyle bastırdığı “Cumhuriyet ve Demokrasi” kitapçığını diline doladı.

Erdoğan kitapçık için “Belediyelerin yardımlarıyla ilgili meselede de biz valiliklerle koordinasyon ve planlama yapılması gerektiğini söylerken onlar işi bambaşka yerlere götürmeye çalışıyorlar. Gerçi yardım paketlerinin içine Alevi-Bektaşi kardeşlerimizi İslam dışı gösteren, kanun dışı eylemlerin öven kitaplar koymak suretiyle kirli yüzlerini, sinsi niyetlerini bir kez daha göstermeyi de ihmal etmediler. Çok açık net olarak dağıttıkları kitapçıklarla Aleviliği ‘din’ olarak takdim eden bu anlayışı milletimin huzurunda telin ediyorum, kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

OYNAMA YAPIP İSİMLENDİRDİLER

Erdoğan’ın rahatsız olduğu, sözkonusu kitapçığın “Din ve Vicdan Özgürlüğü” bölümünde imam, rahip, haham ve Aleviliği temsilen de dede figürünün yan yana durduğu bir görsele yer veriliyor ve açıklama olarak şu ifadeler kullanılıyordu:

“Demokrasi, vatandaşların din ve vicdan özgürlüklerinin de güvencesidir. Herkes dininin ya da inancının gereklerini yerine getirme, dini inanç ve kanaatlerini açıklama, ibadet etme ve öğretme özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlük, din değiştirme ya da herhangi bir dine bağlı olmama özgürlüğünü de içerir”

Ancak sosyal medyada AKP’nin trol hesapları tarafından orijinal görsel üzerinde oynama yapılarak, din adamlarının üzerlerine ait oldukları din isimleri yazıldı. Alevi dedesi figürünün üzerine de “Alevilik” ifadesi eklendi. Bunun ardından da “İBB kitapçığında Alevilik ayrı bir din gibi gösteriyor” iddiası AKP medyasına ve nihayet AKP yönetimine taşındı.

Bu haber en son değiştirildi 27 Nisan 2020 21:06 21:06

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta şehri kuşatma altına alacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs için alınan geniş kapsamlı kısıtlamaları duyurdu. Toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini duyuran…

30 Nisan 2024 11:32

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07
Reklam