JES şirketinden tehdit: Baban bu işe karışmasın

Aydın'da JES şirketlerinin milletvekilinin kızını arayıp "Baban bu konulara karışmasın" dite tehditte bulunduğu ortaya çıktı.

JES şirketinden tehdit: Baban bu işe karışmasın

Jeotermal enerjiye dayalı elektrik santrali (JES) projelerinin yoğunlaştığı illerden biri olan Aydın’da projelerin hayata geçişi için suya, havaya, çevreye, doğaya zarar veren vahşi uygulamalar halk tarafından büyük tepki çekiyor. Bakanlığın yol vermesiyle yapılan bu tahribata karşı muhalefetten milletvekillerine de şirketler eliyle tehditlerin geldiği belirtiliyor.

Aydın’da yerel tvDEN kanalında konuk olan CHP Aydın Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Hüseyin Yıldız, JES şirketinden aldığı tehdidi açıkladı.

Beş yıldır JES’lerle ilgili Meclis’te mücadele verdiğini ifade eden Yıldız, “Biz çevreye uygun jeslerin kurulmasına karşı değiliz. Maalesef Aydın’a gelen yatırımcılar, daha fazla para kazanmak için çevreyi önemsemiyorlar. Birileri para kazanacak diye Aydın’ı çölleştiremem. Bu mücadaleyi verirken mecliste de bu konuyu gündeme getirdiğim için JES’ciler beni tehdit ettiler. Kızımı arayıp ‘Baban bu konulara karışmasın’ demişler. Ama bunlar beni yıldırmaz. Ya çevreye uygun santral kuracaklar ya da kapatacaklar” diye konuştu.

‘YÜKSEK SES’E 33 BİN LİRA, JES’E BİN LİRA

JES’lere verilen cezaların caydırıcı olmadığını belirten Yıldız, “JES için şikayet geliyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bin lira ceza kesiyor. Yüksek ses nedeniye bir mekana bile 33 bin lira ceza kesiliyor. Yüksek sesten dolayı şikayet gelen bir mekana 33 bin lira ceza kesilirken çevreyi mahveden JES’e bin lira kesilmesi çok komik” dedi.